Zlatica Gregorová Kultúra

Šaľa bude dejiskom speváckej prehliadky: Vystúpi tu osem súborov

Počas najbližšej soboty sa môžete potešiť vystúpeniami umeleckých zoskupení z celého kraja. Budú sa konať Spevy domova 2017.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa bude dejiskom speváckej prehliadky: Vystúpi tu osem súborov
Foto: Zlatica Gregorová

Šaliansky okres už od nepamäti patrí medzi domovské prístavy mnohých umelcov, folkloristov, či tanečníkov. Každoročne sa tu koná množstvo speváckych a tanečných súťaží. Inak tomu nebude ani počas najbližšieho víkendu. „SPEVY DOMOVA 2017“ sa budú konať priamo v Šali, v priestoroch mestského kultúrneho strediska.

Seniorské vystúpenia

„Aj keď máme sivý vlas, vieme ukázať radosť, lásku, silu v nás. Táto myšlienka zaznela na minuloročnej prehliadke speváckych súborov v Nových Zámkoch. Seniori plní elánu nám túto myšlienku určite dosvedčia aj na tohtoročnej prehliadke. 23. septembra 2017 o 14.00 hod. vystúpi v Estrádnej sále MsKS v Šali 8 speváckych súborov z kraja," informuje hovorkyňa mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Osem súborov

Počas hudobnej prehliadky sa návštevníkom predstaví súbor Harmónia z Kolárova, Radosť z Novej dediny, Zbežanka zo Zbehov, FSS Vrbina Komjatice z Komjatíc, ako aj Hájčanka z Hájskeho. Svojou účasťou poteší aj Zúgovanka z Močenka, Radošania z Radošiny a napokon aj FSk Volkovčanka z Volkoviec.

Hudobná prehliadka speváckeho umenia sa uskutoční pod záštitou predsedu NSK, Milana Belicu a taktiež primátora mesta Šaľa, Jozefa Belického.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM