Rastislav Búgel Samospráva

Šaľa bojuje o získanie grantu: Cieľom je oživenie nemocničného parku!

Mesto Šaľa bojuje o grant Nadácie VÚB vo výške 10 000 eur. Financie chce mesto využiť na oživenie nemocničného parku.

Ilustračný obrázok k článku Šaľa bojuje o získanie grantu: Cieľom je oživenie nemocničného parku!
Zdroj: TASR

„Cieľom projektu je vysadiť v parku stromy a kvety, opraviť existujúce a doplniť nové lavičky, vytvoriť priestor na hranie pre deti a tiež osadiť v parku bezpečnostnú kameru,“ informovala hovorkyňa Mestského úradu v Šali Erika Kőrösi. O pridelení grantu rozhodne svojím hlasovaním na webovej stránke nadácie verejnosť. Hlasovanie potrvá do 20. novembra, zaslanie SMS správy je bezplatné a z jedného telefónneho čísla je možné hlasovať len raz.

Nadácia VÚB v rámci vyhláseného programu Komunitné granty hodnotila 155 prihlásených projektov zo všetkých krajov Slovenska. Z každého kraja vybrala tri projekty, celkovo ich súťaží v druhom kole 24. O víťazovi v každom kraji rozhodne hlasovanie verejnosti. Konkurentmi šalianskeho nemocničného parku sú v Nitrianskom kraji Mestské divadlo Levice a Športový detský raj v centre mesta Kolárovo.

Areál bývalej nemocnice v Šali získalo mesto do prenájmu od Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) len v septembri tohto roka. Krajskí poslanci schválili prenájom pozemku s rozlohou vyše dvoch hektárov, pričom cena nájmu bude mať hodnotu aktuálnej výšky dane z nehnuteľností.** Zmluvu uzatvorili na 15 rokov, so šesťmesačnou výpovednou lehotou.** Mesto bude podľa nájomnej zmluvy vykonávať komplexnú údržbu bývalého nemocničného parku a zároveň zaistí bezpečnosť jeho návštevníkov a pravidelné hliadkovanie mestskej polície.

Magistrát plánuje bývalý nemocničný park viac otvoriť pre verejnosť, obnoviť v ňom zeleň a vytvoriť tu novú oddychovú zónu. Podľa predsedu NSK dlhodobý nájom umožní mestu zapojiť sa do projektov a čerpať zdroje z fondov EÚ.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM