Zlatica Gregorová Samospráva

S obchodným centrom ešte riešia záležitosti: Plánujú ho však postaviť

Čakajú už len na stavebné povolenie.

Ilustračný obrázok k článku S obchodným centrom ešte riešia záležitosti: Plánujú ho však postaviť
Foto: Zlatica Gregorová

Na pozemku pri supermarkete by mala ešte tento rok vyrásť sieť obchodných prevádzok. Autorom projektu obchodného centra je šaliansky architekt Imrich Pleidel.

Občania podali námietky

Práve on nám nedávno poskytol informácie o tom, čo už v súvislosti s výstavbou centra spoločne s investorom zažili. Centrum v blízkosti supermarketu na Ul. SNP by podľa jeho slov mohlo už dávno stáť, nebyť mnohých pokusov a problémov účastníkov stavebného konania. „Projekt sme vypracovali v roku 2014. Po vydaní územného rozhodnutia Stavebným úradom v Šali však občania podali niekoľko námietok proti výstavbe tohto centra. Po vyriešení prekážok by sa onedlho malo začať stavebné konanie,“ povedal nám vtedy Imrich Pleidel.

Ako sme sa dozvedeli, čo sa týka výstavby tohto obchodného centra, to si ešte vyžaduje niekoľko doriešení, po ktorých by sa malo pristúpiť k samotnej výstavbe.

Kúpa mestského pozemku

V týchto dňoch dostalo Mesto Šaľa od spoločnosti, ktorá vlastní obchodné centrum vo Veči žiadosť o zmenu nájomcu – prenájmu pozemkov na Ul. Fraňa Kráľa v Šali. Tie sú vlastníctvom mesta. Z nájomcu pozemku by sa stal majiteľ. O žiadosti rokovali i členovia Komisie pre územného plánovania, výstavby a dopravy. Tento bod bol i predmetom májového zasadnutia Mestského zastupiteľstva. Výsledkom je fakt, že aby sa návrh mohol odsúhlasiť, žiadatelia majú spresniť účel nakladania s pozemkami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM