Zlatica Gregorová Samospráva

S "multiihriskom" na 8. mája sa pohli ľady: Šalianska radnica mu hľadá dodávateľa

Mesto bude i v tomto roku pokračovať s naplánovanými projektmi. Týkajú sa najmä vybudovania priestorov, ktoré využijú deti, mládež aj starší občania.

Ilustračný obrázok k článku S "multiihriskom" na 8. mája sa pohli ľady: Šalianska radnica mu hľadá dodávateľa
Zdroj: Mesto Šaľa

Jedným zo zámerov bolo vlani zrevitalizovanie opustenej časti s asfaltovou plochou. Tam by mala vyrásť nová športová aj relaxačná zóna.

Dva finančné zdroje

S administratívou a hľadaním finančných prostriedkov mesto začalo minulý rok. Vďaka úspešnosti projektu v Programe rozvoja športu 2018 mesto získalo od Úradu vlády Slovenskej republiky dotáciu 37 000 eur. Na stavebné práce využije aj financie z vlastného rozpočtu.

Vybudovanie nového areálu by malo stáť približne 55 529,25 eur bez DPH.

Vyhlásené bolo aj verejné obstarávanie na dodávateľa stavebných prác. To však radnica v lete 2018 zrušila, a tak sa po pauze v prvých týždňoch nového roka rozbehla nová verejná súťaž.

Ihrisko, ktoré v šalianskom vnútrobloku vyrastie na asfaltovej ploche by malo mať 33 × 18 m a povrch bude tvoriť umelý trávnik. Kvôli estetike a najmä bezpečnosti športovcov bude ohradené mantinelmi.

Loptové hry

Radnica si zaumienila, že v tejto časti mesta sa budú môcť Šaľania zapojiť do loptových hier ako je volejbal, futbal či hádzaná. Multifunkčné ihrisko by malo disponovať aj vyhradenou časťou pre streetball a tenis. O tom, kto dielo pre malých aj veľkých vybuduje, rozhodnú na radnici koncom januára 2019.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM