Zlatica Gregorová Samospráva

S mestskými bytmi pokročili: Všetko vraj ide podľa plánu, FOTO

Bytové jednotky pre budúcich Šaľanov rastú rýchlym tempom. Prinášame aktuálne foto zo staveniska.

Ilustračný obrázok k článku S mestskými bytmi pokročili: Všetko vraj ide podľa plánu, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Ako už iste z nášho portálu viete, na Kráľovskej ulici v Šali onedlho postavia 150 bytových domov. Mesto Šaľa po ich dostavbe byty odkúpi a stanú sa mestskými.

Onedlho skolaudované

Budúci obyvatelia tejto lokality tak budú platiť nájom priamo mestu. V prvej fáze výstavby vznikne tridsaťštyri bytov. Tie už majú svoju fazónu a hrdo stoja neďaleko nemocničného parčíka a jeho zvieracích obyvateľov. Ako nám povedal obchodný riaditeľ stavebnej spoločnosti Ľubomír Žabčík, s priebehom prác sú spokojní. „Dodržiavame harmonogram prác. Stavby B1 a B2 by mali byť skolaudované v máji – júni tohto roka, na A – čku už vidieť reálne kontúry,“ povedal Ľubomír Žabčík.

Ako sa Ľubomír Žabčík vyjadril pre náš portál, nielen s postupom prác sú spokojní. Čo sa týka spolupráce s dodávateľmi alebo šalianskou radnicou, nemajú voči nim žiadne výhrady, spolupráca je teda bezproblémová.

Veľký záujem

Do výstavby bytov na Kráľovskej ulici mesto investuje 6,5 milióna eur. K financovaniu dopomohli aj dotácie Ministerstva dopravy a výstavby SR ako aj Štátneho fondu rozvoja bývania. Prvé dva bytové domy budú hotové už čoskoro, tretia bytovka by mala byť, podľa predpokladov, dokončená v roku 2019. V nej bude k dispozícii celkovo 116 bytov. Podľa zverejnených informácií je o tieto byty enormný záujem, čo znamená, že dopyt prevyšuje ponuku. Každopádne znamená výstavba nájomných bytov pre mesto Šaľa veľký krok vpred.

FOTO, S mestskými bytmi pokročili: Všetko vraj ide podľa plánu
12
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM