Zlatica Gregorová Samospráva

S Hornou ulicou sa začína hýbať: Rozšíria ju aj rozžiaria

Menovaná časť Šale patrí k tým najviac doráňaným. Opotrebovaná vozovka sužuje už roky obyvateľov tejto ulice.

Ilustračný obrázok k článku S Hornou ulicou sa začína hýbať: Rozšíria ju aj rozžiaria
Foto: Zlatica Gregorová

Zaplátaný asfalt už nemá zmysel obnovovať a tak sa mesto rozhodlo kompletne ulicu zrekonštruovať. Podľa posledných informácií by sa opravné práce na nej mali začať niekedy na jar budúceho roka. Dovtedy je však potrebné vykonať viaceré „papierové“ náležitosti, ktoré vedú k samotnej realizácii.

I keď mesto dalo možnosť vyjadriť sa ohľadom najlepšieho spôsobu parkovania priamo obyvateľom ulice, o výsledok sa oprieť nedalo. Najlepšiu alternatívu parkovania teda vybrali členovia Komisie pre územné plánovanie, výstavbu a dopravu pri Mestskom zastupiteľstve v Šali. Zjednotili sa v názore a nasledovalo vypracovanie projektovej dokumentácie.

Začína stavebné konanie

A nastupujú potrebné vybavovania. Mesto Šaľa v týchto dňoch zverejnilo Oznam o začatí územného konania a nariadení ústneho pojednávania ohľadom Rekonštrukcie a rozšírenia Hornej ulice. To sa bude konať 6. septembra 2017 o 10.00 hod. v malej zasadačke Mestského úradu v Šali. Každý, kto sa stavebného konania zúčastní, môže svoje námietky a pripomienky vysloviť práve v spomínanom termíne a čase.

78 stojísk

V aktuálnych stavebných plánoch sú „parkovacie stojiská vedené súbežne ako pozdĺžne a kolmé, pozdĺžne parkoviská sú navrhnuté v šírke 2,20 m dĺžky 6,00 m. Kolmé parkoviská sú navrhnuté v šírke 2,50 m dĺžky 5,00 m, celkový počet stojísk je 78 z čoho 4 stojiská budú pre osoby s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie, vozovka na parkovacích stojiskách je navrhnutá z betónovej dlažby celkovej hrúbky 500 mm,“ píše sa v Oznámení. Podľa zverejnených informácií, vozovka bude obojsmerná s dvoma pruhmi, ktoré budú široké 2,75 m.

Vynovené bude i osvetlenie a samozrejmé bude doplnenie trávnatej plochy a drevín, ktorá rekonštrukčnými prácami budú odstránené. Po skončení prác tak okolie Hornej ulice spríjemní už rastúca zeleň.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM