Zlatica Gregorová Samospráva

Rozšíria kapacitu: Škôlkarom z Nededu pristavia pavilón

Prestavba verejných priestorov patrí medzi popredné ciele mnohých samospráv. Väčšina objektov bola vybudovaná pred mnohými rokmi a potrebujú obnovu.

Ilustračný obrázok k článku Rozšíria kapacitu: Škôlkarom z Nededu pristavia pavilón
Zdroj: TASR

V Nedede si naplánovali, že budovu materskej školy rozšíria a pristavia aj nový pavilón.V dedine počítajú s nárastom škôlkarov a preto uvažujú o tomto spôsobe rozšírenia kapacít materskej školy. Pôvodné priestory už na množstvo detí nestačia a tak pribudne aj ďalšia prístavba.

Zateplené aj väčšie

Len nedávno sa v dedine rozhodli poriadne budovu zatepliť. Pôvodné múry už nespĺňali svoj účel a cez okenné aj dverné otvory prefukovalo. Kompetentní teda rozhodli o Zvyšovaní energetickej účinnosti budovy. Po lete už obec dala vypracovať aj projekt na Rozšírenie kapacity MŠ Neded – Prístavba nového pavilónu.

Miestna samospráva sa dohodla na systéme financovania. Keďže stavebné práce nebudú dotované z Eurofondov, bolo potrebné vymyslieť iný spôsob.

Vlastné aj nadačné

Podľa informácií Úradu pre verejné obstarávanie sa projekt finančne vykryje z vlastného rozpočtu obce Neded a formou Nenávratného finančného príspevku. Ten poskytne obci Nadácia Bethlena Gábora. Predpokladaná hodnota zákazky je 208 083,33 eur bez DPH. Prístavbou nového pavilónu nededské deti získajú viac priestoru na hranie aj spánok. Objekt tak získa okrem lepšieho využitia funkčnosti aj modernejší vzhľad.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM