Peter Štrbo Rôzne

Rozprávky spod vankúša

OZ MiniBodka pozýva všetky deti, ktoré sa neboja tmy, strašidiel a majú radi príbehy, tajomstvá a záhady, do priestorov lodenice v Šali-Veči, kde príbehy z rozprávok a histórie ožijú na podujatí ROZPRÁVKY SPOD VANKÚŠA.

Čakajú na vás dobrodružstvá, na ktoré nezabudnete. Rozprávkový les, strašidlá, škriatkovia, víly, všetky rozprávkové postavičky. Celodenné hry, plnenie rôznych tajných úloh. Budeme kresliť, maľovať, pretože tento deň a jeho noc prežijeme v rozprávke. O naše brušká sa postará čarovná kuchyňa všetkých, maškŕt a dobrôt. Ale nie veľa, aby nám nás neboleli brušká…

Povieme si aj skutočný príbeh o čarovnej moci sviatkov (veľký piatok, veľkonočná nedeľa a veľkonočný pondelok), ktoré k nám každý rok prichádzajú, o pôstnom období /prečo sa pôst dodržiava/, duchovnom rozmere, tradíciách, zvykoch, ktoré ľudia dodržiavali obzvlášť na dedinách.

**Kedy a kde sa stretneme? **Začíname 31.marca 2012 o 15:00 hod. a pokračujeme do 01. apríla 2012 –11:00 hod. Podujatie sa uskutoční v priestoroch Lodenice v Šali Veči.

Potrebné vybavenie: vankúšik, spacáčik, oblečenie: pyžamko a oblečenie do prírody, prípadne svoju obľúbenú hračku, baterku/svietidlo, svoj rozprávkový kostým ak si ho doma vyrobíš, smiech, fantáziu a hlavne disciplínu, pretože bez nej nezvládneme pripravené úlohy, ktoré nás čakajú, aby sme sa dostali spolu do rozprávkového sveta. Tak už len rýchlo sa nahlásiť…

Rodičia ste vítaní, môžete svojim deťom pribaliť papanie /slané, sladké, všelijaké, môžete napiecť koláčiky, slané dobrôtky a všetko s čím sa dá táto akcia vašim deťom spríjemniť. S deťmi tu pokojne môžete zostať aj Vy, pokiaľ sa chcete pridať na cestu do rozprávky.

Akcia je otvorená pre všetkých. Uskutoční sa u nás burza kníh, vstupné je dobrovoľné / vstupným a výťažkom z burzy pomôžeme deťom z okolia SA, GA a NR, ktorým pomáhame a ktoré dodržali podmienky vzdelávania, disciplíny aj napriek neznesiteľne ťažkým životným podmienkam.

Heslo víkendu: „Keď sa dobro spojí, zlu sa vždy zle vodí“

Kontakty na rozprávkové bytosti pre vás rodičia a deti: verona.dubisova@mail.com / 0903 787 416 bandryova.dana@entrum.sk / 0902 159 668

Milan Daniel OZ Minibodka

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM