Veronika Zeiselová Samospráva

Rozhovor s prednostkou MsÚ Janou Nitrayovou: Ak o veciach budeme komunikovať, riešenie problémov sa vždy nájde

Prinášame vám exkluzívny rozhovor s prednostkou mestského úradu, ktorú len nedávno do funkcie vymenoval primátor Belický. Prečítajte si, čo budú priority v jej práci, aj kde ju môžete zastihnúť.

Ilustračný obrázok k článku Rozhovor s prednostkou MsÚ Janou Nitrayovou: Ak o veciach budeme komunikovať, riešenie problémov sa vždy nájde
Zdroj: Dnes24.sk

O novej prednostke Mestského úradu v Šali rozhodol po dvoch neúspešných výberových konaniach sám primátor. My sme Jane Nitrayovej položili niekoľko otázok o jej práci i prioritách vo funkcii.

Museli ste sa vzdať postu vedúcej oddelenia komunálnych činností a stratégií po vymenovaní do funkcie prednostky? Alebo budete pôsobiť na oboch?

Na základe dohovoru s pánom primátorom budem súčasne pôsobiť na oboch pozíciách do prijatia novej organizačnej štruktúry mestského úradu.

Čo ste spravili prvé po vymenovaní do funkcie prednostky?

Založila si nový pracovný zošit formátu A4, pretože ako som správne predpokladala pri výkone tejto funkcie je potrebné zabezpečiť veľké množstvo úloh, tak aby som na niečo nezabudla :) A súbežne som začala podrobne študovať predkladané materiály na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Šali, vrátane najdôležitejšieho materiálu – návrhu rozpočtu mesta pre rok 2015, ktorý bol aj úspešne schválený mestským zastupiteľstvom.

Aké budú priority vo vašej novej funkcii? Ktorým oblastiam sa budete venovať?

Z pozície prednostu mesta je potrebné sa v rovnakej miere venovať všetkým oblastiam života v meste, ale určite v najbližšej dobe je potrebné zabezpečiť dokončenie investícii financovaných z prostriedkov EÚ a to dobudovanie záchytného parkoviska, modernizáciu časti verejného osvetlenia a dostavbu domova dôchodcov. Dôležitou úlohou je i zabezpečenie realizácie klientského centra v priestoroch MsÚ s cieľom poskytovať služby pre občanov na jednom mieste. Určite by som mohla pokračovať v zámeroch mesta ďalej, ale postupne o nich budeme informovať verejnosť.

Predchádzajúce vedenie mesta malo blízko ku komunikácii s občanmi. Budete aj vy aktívne komunikovať aj prostredníctvom Facebooku? Aký komunikačný kanál môžu občania použiť, aby sa s vami spojili?

Som pripravená komunikovať s občanmi prostredníctvom e-mailu, telefonicky (kontakt je zverejnený na webovej stránke mesta) a najmä osobne, aby som im pomohla pri riešení ich problémov, návrhov, prípadne sťažností, pretože verím, že ak o uvedených veciach budeme komunikovať, riešenie problémov sa vždy nájde.

Foto: Jana Nitrayová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM