Zlatica Gregorová Rôzne Šport

ROZHOVOR s Patrikom Ščasným: Plaváreň v Šali má v talóne veľa prekvapení

Nedávno sa šaliansky vodný stánok dostal aj na rokovanie mestských poslancov. Riaditeľ ich informoval o aktuálnej, nie veľmi priaznivej situácii.

Ilustračný obrázok k článku ROZHOVOR s Patrikom Ščasným: Plaváreň v Šali má v talóne veľa prekvapení
26
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Potrebuje opravu

Strecha šalianskej plavárne totiž potrebuje akútnu opravu a s ňou sú spojené aj financie. Tie však riaditeľ Ščasný nemá nazvyš. Podľa jeho slov, riadi jednu z najefektívnejších prevádzok, ktoré sú na Slovensku s ročnou návštevnosťou okolo 100 000 ľudí. Okrem rekreačného plávania poskytuje aj zázemie pre profesionálnych športovcov. Hrozí, že od apríla by nemusela slúžiť verejnosti. To by však bola škoda nielen pre domáce, ale aj iné kluby na Slovensku.

Zázračná voda

Riaditeľ Patrik Ščasný prezradil: „Navštevujú nás kluby za účelom tréningu, sústredení a vrcholovej prípravy na Majstrovstvá Európy či sveta z celého Slovenska. Viacerí sú názoru, že šalianska voda je zázračná, dôkazom sú ich následné výkony, ako aj poďakovania a nasledujúce spolupráce. Samozrejme najmä plavci z Bratislavy, Trnavy, Nitry, Senca, Žiliny, Liptovského Mikuláša, Piešťan, Topoľčian, Martina, atď… Momentálne rokujeme so stranou plavcov Ruska, ktorí prejavili záujem absolvovať u nás svoju prípravu.“

Samozrejmou súčasťou sú aj samotné výučby plávania, ku ktorým sa pridávajú aj vojaci a policajný zbor spolu s ďalšími ostatnými zložkami a ich výcvikovým programom. Šaliansku plaváreň už tradične obľubujú žiaci, ktorí sa zúčastňujú plaveckého výcviku. Podľa riaditeľa Ščasného ho využívajú v plnej miere.

Školáci aj kluby

„Každoročne výcvik navštívi okolo 50 škôl a približne 5 000 škôlkarov a školákov, ktorých tu učíme plávať. Darí sa aj našej plaveckej škole FLIPPER, ktorá má stabilne na kurzoch okolo 70 detí. Popritom sa tu nachádzajú dva plavecké kluby, ktoré majú spolu odhadom 100 aktívnych plavcov a plutvových plavcov,“uvádza riaditeľ.

Budúcnosť vidí riaditeľ, aj napriek aktuálnym okolnostiam, pozitívne. „Naše vízie do budúcna sú perspektívne a máme čo ponúknuť širokej verejnosti. Ponúkame služby ako bazén, fitness, masáž. Naším cieľom je služby rozvinúť, ako je vybudovanie detského bazénu pre Babyswimming, na ktorý čaká celý okres ba i kraj. Rozšírenie Saunového sveta o ďalšie sauny a vírivku, vybudovanie relaxačného sedacieho bazéna pre odpočinok, vytvorenie letnej terasy na opaľovanie a oddych,“ objasňuje Patrik Ščasný.

Prvoradá strecha

Ako na záver riaditeľ dodáva, spomínané rekonštrukcie sú finančne v celku nenáročné a na niektoré sú už pripravení. Zatiaľ sa však do nich nepustili pre opravu strechy, ktorá má teraz prednosť. „Škoda by bola, keby strecha stála ešte ďalších 30 rokov a verejnosť by prišla o plaváreň na základe teoretickej roviny. Čo býva, žiaľ, dosť častým javom na Slovensku, tak ako aj to, že staré budovy mnohonásobne prežijú tie nové, moderné,“ dodal Patrik Ščasný.

Pozrite si vlaňajšiu rekonštrukciu šalianskej plavárne na fotozáberoch.

Foto: ilustračné

Vodný stánok v Šali má odstávku: Prekvapia aj novými mostíkmi, FOTO
26
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM