Zlatica Gregorová Rôzne

Roman Kovács spustil svoj vysnívaný projekt: Chce obnoviť továrenskú výrobu

Už dávnejšie sme uverejnili rozhovor so Šaľanom, Romanom Kovácsom. Tento mladý muž premieňa svoje sny na skutočnosť.

Ilustračný obrázok k článku Roman Kovács spustil svoj vysnívaný projekt: Chce obnoviť továrenskú výrobu
Zdroj: archív Romana Kovácsa

Popri štúdiu environmentalistiky sa zrodil jeho produkt Ecoheart. Túži prinavrátiť priemyselnú výrobu na Slovensko a tvrdí, že i vďaka zubnej kefke ľudia prispejú k zlepšeniu životného prostredia.

Šaľan s veľkými snami

Už ste sa iste dočítali v našom minulom článku, že Romanova firma vyrába zubné kefky z bambusu. Roduverný Slovák Roman chce nielen myšlienkami ale i skutkami vrátiť do súčasnosti to, čo bolo dobré, teda našu priemyselnú výrobu. V závere nášho prvého rozhovoru spomenul, že chce rozbehnúť nový projekt. To sa mu podarilo a my sme chceli vedieť viac. Na podrobnosti sme sa opýtali toho najpovolanejšieho, autora myšlienky Romana Kovácsa.

Transparentná továreň

V súčasnosti spolu s kolegami spustili „crowdfundingový projekt, v ktorom sa snažíme vyzbierať financie na výrobu kefiek na Slovensku. Chceli by sme obnoviť časť bývalej továrne, ktorá kedysi vyrábala zubné kefky do celého sveta. Stroje z roku 1969 zrepasujeme a celú výrobňu spravíme transparentnú. To znamená, že do nej môže dôjsť ktokoľvek a pozrieť si, ako sa kedysi zubné kefky vyrábali. Všetko bude z lokálnych materiálov,“ hovorí Roman.

Ako Roman ďalej prezrádza:"Naša krajina je hotový poklad a preto si myslím, že by sme sa o ňu mali starať a ukázať turistom, že je tu nádherne a môže byť ešte krajšie aj vďaka takýmto malým veciam akou je transparentná výrobňa, či lokálne produkty.“

Držať sa svojich snov a nevybočiť z cieľa sa naozaj oplatí. Šaľan Roman si ten svoj sen práve sníva. V talóne má iste ešte veľa ďalších nápadov, ktoré bude chcieť uskutočniť. To sa však už dozviete v niektorom z našich ďalších rozhovorov s ním…

Roman Kovács spustil svoj vysnívaný projekt: Chce obnoviť továrenskú výrobu
8
Galéria
Zdroj: archív Romana Kovácsa
Zdroj: Vimeo.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM