Zlatica Gregorová Samospráva

Rokovania o plavárni pokračujú: Do Šale zavíta štátny tajomník Jozef Gönci

Šaľania aj široká verejnosť z okolia má vyše mesiaca hlavy v smútku. Ich vodný stánok je od 8. apríla 2019 odstavený.

Ilustračný obrázok k článku Rokovania o plavárni pokračujú: Do Šale zavíta štátny tajomník Jozef Gönci
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Po tom, čo sa strecha športového zariadenia dostala do technických problémov, bolo potrebné čo najskôr urobiť opatrenia k náprave. Riaditeľ Patrik Ščasný, ako aj zástupcovia mesta Šaľa a odborníci zhodnotili, že kvôli zlému stavu strechy, konkrétne lán a ich ukotvenia, ju musia dočasne zatvoriť. V týchto dňoch sa v priestoroch plavárne vykonávajú statické posudky.

Hľadajú zdroje

Mesto aj vedenie plavárne ešte čaká vyriešiť dôležitú otázku a to, kto sa bude podieľať na financovaní opráv. Chemický podnik Duslo, a.s. radnici vodný stánok ponúklo na predaj za pol milióna eur. Mesto však momentálne nemá finančné prostriedky na jej odkúpenie a tak sa hľadajú iné vhodné zdroje, z ktorých by bolo možné pokryť opravy. Za zachovanie plavárne v Šali sa vyslovil aj primátor Jozef Belický, ktorý sa s Patrikom Ščasným zúčastní dôležitých stretnutí.

Olympijské parametre

Mesto so žiadosťou o pomoc oslovilo predsedu Vlády SR Petra Pellegriniho, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, nového ministra financií Ladislava Kamenického a dokonca i Slovenský olympijský výbor. Keďže šalianska plaváreň ako jedna z mála na Slovensku spĺňa parametre olympijského športu, predseda vlády SR Peter Pellegrini sprostredkoval stretnutie so štátnym tajomníkom Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Jozefom Göncim,“ uviedla Dajana Hanesová zo šalianskeho mestského úradu.

Chcú ju zachovať

Tak, ako nedávno náš portál informoval riaditeľ plavárne Patrik Ščasný, vedú rokovania na všetkých frontoch, nielen s mestom ale aj so štátom. Podľa informácií zo šalianskej radnice je isté, že tak ako aj mesto a šaliansky chemický podnik i Jozef Gönci je za zachovanie šalianskeho vodného stánku priaznivo naklonený.

Ďalšie postupy

„Primátor Šale Jozef Belický sa už vo štvrtok 16. mája 2019 stretne so štátnym tajomníkom Jozefom Göncim i s generálnym riaditeľom chemickej spoločnosti Duslo, a.s., na ktorom prerokujú ďalšie postupy, týkajúce sa plavárne,“ priblížila Dajana Hanesová.

O výsledku rokovania sa, v ten istý deň, dozvedia mestskí poslanci aj verejnosť na zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Šali, ktoré sa začne o 14.00 hod. v priestoroch večianskeho kultúrneho domu.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť archívne zábery z rekonštrukcie šalianskej plavárne.

Foto: ilustračné

Šalianska plaváreň je vynovená: Počas odstávky nezaháľali
7
Galéria
Zdroj: AQUASPORT Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM