Michaela Gálová Rôzne

Rockové mrazenie nezmrazilo nikomu úsmev na tvári

Včerajší šiesty ročník Rockového mrazenia bol viac ako úspešný. Na jednodňovom festivale v športovej hale zažiarilo 5 kapiel, ktorých hudobný štýl aj spôsob zabávania publika bol svojský a jedinečný, takže na svoje si prišli všetci návštevníci. A

Prvou skupinou, ktorá sa objavila na pódiu bola Bank of Joe. Táto slovenská kapela zažiarila ako hosť aj na českom Turné 2009 skupín Harlej & Škwor . Devil Street 13 roztancovali svojím rock´n´ rollom nielen priaznivcov tohto hudobného štýlu. Počas svojej energickej šou predviedli aj náruživú hru na hudobných nástrojoch nielen na pódiu, ale aj medzi fanúšikmi. Z iného súdka bola kapela Konflikt. Jedna z najznámejších punk- rockových skupín zaspievala svoje staršie i novšie hity , medzi ktorými nechýbali ani piesne „Takí sme“, „Moje mesto“, „ Prečo“ . Jednu zo svojich skladieb poslali až do Ameriky a venovali ju americkému prezidentovi.
Na festivale, ktorý sa konal už v Banskej Bystrici, Moravanoch nad Váhom, Žiline, Prešove a Púchove, sa vystriedali kapely ako Nazareth, Lordi či Bionic Angel. Tohtoročnými hviezdami boli Desmod- jedna z najobľúbenejších slovenských kapiel a česká legenda Olypmic. Obe kapely dostali takmer všetkých fanúšikov z tribún športovej haly pred pódium. Jedinečnú možnosť stráviť niekoľko minút a zaspievať si so slávnou kapelou Olympic si nenechala ujsť najmä staršia generácia. Po vystúpení Olympicu sa na chvíľu časť publika premenila na malý ring zložený zo súbojov mužov aj žien, no netrval dlho. Správnu atmosféru do publika navrátila posledná kapela večera Desmod, na ktorú celý večer netrpezlivo čakali mnohí fanúšikovia. Festvial Rockové mrazenie má aj charitatívny účel. Časť finančných prostriedkov z výťažku zo vstupeniek poputuje do Domova dôchodcov v Šali.

rockove mrazenie
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM