Zlatica Gregorová Samospráva

Rekonštrukcia úradu sa blíži: Čaká sa na posledné povolenia

Po avizovanej rozsiahlejšej rekonštrukcii budovy Mestského úradu v Šali sa čakalo na podpis zmluvy s riadiacim orgánom. Rekonštruovať by mali čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia úradu sa blíži: Čaká sa na posledné povolenia
Foto: Zlatica Gregorová

Po tom, čo sme vás informovali, že úradnícke priestory budú zmodernizované a celá mestská budova bude estetickejšia,sa dlhšie „akoby nič nedialo“. Mesto však svoje povinnosti splnilo. Čakalo sa na podpis zmluvy s poskytovateľom NFP.

EKO výhody

Budova úradu patrí medzi tie skôr postavené. Šaľa však ide s dobou, v ktorej sa chráni životné prostredie a vyžadujú sa ekologickejšie riešenia. Funkčnosť aj zníženie ekonomických nákladov, ako aj kompletne novú vizáž by mal priniesť projekt „Zníženie energetickej náročnosti budovy MsÚ.“ Okrem kompletného zateplenia obvodových stien sa počíta s výmenou dosluhujúcich okien aj dverí. Vynovený interiér bude disponovať aj moderným klientskym centrom a výťahom. Stavebnými zásahmi vznikne vnútri príjemnejšia klíma, ktorej výhody ocenia pracovníci aj klientela úradu najmä v horúcich letných mesiacoch. Odraziť by sa to malo aj na ušetrených prevádzkových nákladoch.

Čakajú na výsledok kontroly

Zmluva o Nenávratnom finančnom príspevku vo výške takmer 2. mil. eur bola napriek avízu spred Vianoc 2016 zo strany poskytovateľa NFP podpísaná až v týchto dňoch. „Zmluva s riadiacim orgánom bola 8. 8. 2017 zverejnená v Centrálnom registri zmlúv, čím nadobudla účinnosť 9. 8. 2017. V súčasnosti čakáme na výsledky kontroly verejného obstarávania a zároveň prebieha verejné obstarávanie na stavebný dozor. Jedno takéto VO sa už raz vo februári 2017 vyhlásilo, avšak úspešný uchádzač z prvého kola sa rozhodol zmluvu nepodpísať,“ informuje náš portál hovorkyňa Mesta Šaľa, Alexandra Szabová.

Opravovať začnú tento rok

A kedy sa začne s plánovanou rekonštrukciou? Podľa všetkého určite ešte tento rok. „V prvom rade musí byť ukončená kontrola verejného obstarávania. Na tej je aktuálne obstarávanie na zhotoviteľa stavby a na služby spracovania energetického certifikátu. Celý proces musí byť odobrený riadiacim orgánom. Následne sa vyhotoví sa dodatok k zmluve o poskytnutí NFP. Po nadobudnutí účinnosti dodatku a s tým súvisiacom následnom nadobudnutí účinnosti zmlúv s dodávateľmi sa môže začať s rekonštrukciou úradu. O termínoch sťahovania jednotlivých oddelení MsÚ v Šali bude verejnosť včas informovaná,“ upresnila Alexandra Szabová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM