Zlatica Gregorová Správy Samospráva

Rekonštrukcia kulturáku vo Veči: Práce by mali byť ukončené do mája, FOTO

Začatá oprava spoločenského domu úspešne napreduje. Staršia budova už mala svoje najlepšie roky za sebou.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia kulturáku vo Veči: Práce by mali byť ukončené do mája, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Keďže budova je určená aj verejnosti, bolo potrebné urobiť opatrenia na jej renováciu. Nielen kvôli estetickejšiemu vzhľadu, ale i ekonomickejšej prevádzke. V súlade so znižovaním energetickej náročnosti budov aj šalianska radnica pristúpila k rekonštrukcii večianskeho kulturáku. Po zmodernizovanom mestskom úrade ide o ďalší objekt v EKO trende. Na rad neskôr príde aj šaliansky kultúrny dom.

Eurofond aj štát

Mesto na opravu spoločenského domu získalo viac ako 480-tisíc eur z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu. Už aj dnes je pri pohľade na objekt zjavné, že prechádza veľkou zmenou. Odhalená fasáda pomaly dostáva šmrnc. A ako to vidia v radnici?

Robia aj interiér

Hovorkyňa Erika Kollerová nám prezradila, že „práce na budove Spoločenského domu vo Veči postupujú podľa plánov. Kultúrny stánok už má nové okná, v chladných dňoch pracujú vnútri. Práce na projekte „Zníženie energetickej náročnosti budovy SD Veča“ pomaly prinášajú viditeľné zmeny na zovňajšku budovy. Pracovníci finišujú so zateplením fasády, je hotová na približne 80%.“

Strecha spoločenského domu je už dôkladne zateplená a zabrať dostala ej elektroinštalácia a okná. Dôležitou súčasťou prác bolo odvhlčenie mokrého suterénu. V súčasnosti poverení pracovníci renovujú sociálne zariadenia a na rad príde aj interiérové osvetlenie, ktoré vymenia za nové.

Do mája 2019

„Podľa plánov budú práce ukončené približne v máji tohto roka. Na vyhodnotenie žiadosti ohľadne rekonštrukcie Kultúrneho domu v Šali čakáme. Veríme, že tak ako mnohé šalianske projekty, aj tento získa podporu,“ dopĺňa Erika Kollerová.

FOTO, Rekonštrukcia večianskeho kulturáku: Práce bežia podľa plánu
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM