Peter Sýkora Futbal

Regionálny futbal, ako aprílové počasie

Futbaloví reprezentanti šalianskeho regiónu v majstrovských súťažiach podávajú zatiaľ nevyvážené výkony, čo sa odzrkadľuje aj v ich postavení v tabuľke.

V tretej lige sa nedarilo skúsenému Nededu v Topoľníkoch, kde jeho hráči najmä v obrannej fáze vybuchli a dostali poriadnu „šibačku“. V jarnej odvete sa naopak darí Tešedíkovu, ktoré po Leviciach poslalo domov bez zisku bodov aj Hurbanovo a jeho nádej na záchranu žije. Ťažké srde na rozhodcu však majú futbalisti Hornej Kráľovej, ktorého verdikty sa podpísali nielen na prehre, ale prišli aj o vylúčenú oporu Kokeša. V piatej lige mal Močenok voľno a Vlčany neboli vonku ďaleko od zisku bodu. Jarná únava dopadla na hráčov šalianskej rezervy, ktorí mali šancu po jeseni zabojovať o postup. Dve domáce prehry v priebehu víkendu a dvaja ich vylúčení hráči hovoria vzďaľujúcej sa šanci. Príležitosť za pačesy v tejto okresnej súťaži chytil nováčik Kráľová n/V, ktorá chytila 6 bodov a vyšplhala sa na čelo tabuľky. V druhej triede dosiahli naši zástupcovia „bláznivé“ výsledky, keď Hájske prehralo doma hádzanárskym výsledkom s vedúcou Ivankou a osem gólov padlo aj v dueli ďalšieho ašpiranta na postup s Trnovcom n/V. Neskórovali iba favorizované Selice, ktoré hrali doma nerozhodne. V tretej triede sa darilo Žihárcu, ktorí vyhral v Štefanovičovej a jeho hráči chceli by sa pokúsiť o postup. Diakovce „rozstrieľali“ Báb a nebodovala iba Dlhá n/V v Šuriankach.

Z výsledkov futbalového víkendu vyberáme: Topoľníky – FC NEDED 6 : 1 (4:1) gól: Benes TEŠEDÍKOVO – Hurbanovo 2 : 0 (1:0) góly: Nagy, Hrdý Okoličná n/0 – HORNÁ KRÁĽOVÁ 3 : 1 (1:0) gól: Kollár ; ČK: T. Kokeš Orechová Pôtoň – VLČANY 1 : 0 (1:0) ŠAĽA / Veča „B“ – Lehota 0 : 1 (0:1) ČK: Lózsi KRÁĽOVÁ n/V – Beladice 2 : 0 (1:0) góly: Gubov, J. Kamenár HÁJSKE – Ivanka 3 : 5 (1:2) góly: Hvizd 2 (1 z 11 m), Sládeček Lužianky – TRNOVEC n/V 6 : 2 (3:2) góly: Ščipský, Vričan SELICE – Polľný Kesov 0 : 0 Štefanovičová – ŽIHÁREC 1 : 2 (0:0) góly: Ozsák, Szombathi DIAKOVCE – Báb 7 : 3 (4:1) góly: Lenčéš a Bestró po 2, Hrebík, Mondočko Kotlár (11 m) Šurianky – DLHÁ n/V 4 : 2 (1:1) góly: Siekel, Takács Podľa vyžrebovania na tento víkend, čakajú zástupcov nášho regiónu súperi, s ktorými by mohli v prípade kvalitnejších výkonov dosiahnuť lepšiu bilanciu.

Foto: futbalisti Žihárca, ktorí patria v tretej triede medzi špičku.
Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM