Zlatica Gregorová Rôzne

Redakčné tipy na víkend: Predvianočný ošiaľ stúpa, doprajte si oddych

Posledný víkend pred Vianocami môžete stráviť akokoľvek. Vyberte sa na prechádzku do prírody, napečte skvelé koláče alebo navštívte podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Redakčné tipy na víkend: Predvianočný ošiaľ stúpa, doprajte si oddych
Foto: Zlatica Gregorová

V našom meste aj okolitých dedinách si môžete dopriať z kultúry aj športu.

KULTÚRA

11.- 22. december 2018, centrum Šale

VIANOČNÉ TRHY V ŠALI

Predvianočný kolorit dotvárajú na pešej zóne v centre mesta.  Viacdňové podujatia organizuje Mesto Šaľa a Mestské kultúrne stredisko.

Vianočný trhový deň 21. decembra sa začne už o 16.00 hod. V programe sa predstaví kapela Salaman­dera do Šale zavíta aj Peter Cmorik Band.

Sobota 22. decembra bude patriť ďalším hudobným vystúpeniam. O 16.00 hod. sa môžete tešiť na Rain School Christmas. Po hodinovom programe o 17.00 hod. na pódium vykročí Tanečná škola Viva. 18. hodina bude ten správny čas, keď si vychutnáte Marca Rajta. Klasické spevy a melódie patriace k Vianociam si môžete zanôtiť o 19.00 hod. s účinkujúcimi v programe Od 17. 00 do 18.00 hod. priletí medzi vás na pešiu zónu aj Vianočný an­jel.

22. december 2018, 16.00 hod., Hájske

VIANOČNÁ BURZA

Tradičné predsviatočné podujatie neobíde dedinu v okrese Šaľa ani tento rok. V priestoroch miestneho kultúrneho domu môžete prísť poobdivovať ale aj dobre nakúpiť vianočné stromčeky, dekorácie aj rôzne izbové kvety. Každý, kto si niečo kúpi, prispeje na dobrú vec. Financie organizátori akcie venujú kostolu v Hájskom.

25. december 2018, 16.00 hod., Močenok

JASLIČKOVÁ SLÁVNOSŤ

V kostole sv. Klimenta v Močenku sa môžete v prvý sviatok vianočný zúčastniť slávnosti jasličiek.

26. december (sobota) 15.00 hod., Rímskokatolícky kostol sv. Margity Antiochijskej v Šali

VIANOČNÝ BENEFIČNÝ KONCERT

Už tradične v druhý sviatok vianočný zaznejú v šalianskom kostole sviatočné piesne i melódie., ktoré si budete môcť prísť vypočuť. Koncert organizuje Mestské kultúrne stredisko Šaľa a Občianske združenie Colours. Vystúpia hudobné talenty zo Šale, žiaci a učitelia zo ZUŠ Šaľa.

ŠPORT

22. december 2018 o 15.00 hod., Šaľa

VIANOČNÝ BEH ŠAĽOU

Na trať v centre mesta budete môcť vybehnúť tesne pred Vianocami. Organizátori z Rada Šport, o. z. sa už teraz tešia na vašu účasť-Môžete si zabehať bez registrácie a odštartujete vtedy, keď buete mať chuť. Trasa má dĺžku 4,7 km a prechádza týmito ulicami nášho mesta:

ŠTART- Pešia zóna – Hlavná – Jesenského – Jazerná – Dolná – Družstevná – Vinohradnícka – Nábrežná – Mostová – Nová CMZ (fontána, kaštiel) – Hlavná – Pešia zóna – CIEĽ

Viac si môžete prečítať TU: Vianočný beh Šaľou už onedlho: V cieli na vás počká punč a super pocit!

22. december 2018, 8.00 hod. Močenok

VIANOČNÝ FUTSALOVÝ TURNAJ

V športovej hale sa bude konať tradičné podujatie pre milovníkov halového futbalu. Nezabudnite prísť povzbudiť svojich hráčov.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

22. december 2018, 20.00 hod.

Robin Hood (Robin Hood)

„Bol raz jeden zlodej…"

Hrajú: Taron Egerton, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn, Jamie Foxx, Paul Anderson, Eve Hewson  •  Hudba: Joseph Trapanese  •  Kamera: George Steel  •  Producent: Joby Harold, Tory Tunnell, Leonardo DiCaprio  •  Réžia: Otto Bathurst  •  Scenár: Jo­by Harold

Robin Hood, bojovník a hrdina všetkých chudobných (Taron Egerton), rozpúta vzburu proti zákernej a skorumpovanej anglickej korune v novom akčnom spracovaní.

22. december 2018, 18. 00 hod.

Vianoce a spol. (Santa & Cie)

Čo sa stane, keď tesne pred Štedrým večerom príde Santa naraz o škriatkov pripravujúcich darčeky?

Réžia: Alain Chabat  •  Kamera: Antoine Sanier  •  Scenár: Alain Chabat  •  Hudba: Matthieu Gonet  •  Hrajú: Alain Chabat, Golshifteh Farahani, Pio Marmaï, Bruno Sanches, Louise Chabat, Audrey Tautou, Grégoire Ludig, David Marsais

Štedrý večer je už za rohom a nič nejde podľa plánu. 92 000 škriatkov v Santovej dielni na darčeky z ničoho nič ochorie a všetci padajú na zem ako podťatí! To je pre Santu veľká rana. Kto pre deti z celého sveta pripraví darčeky pod stromček? Nemá inú možnosť, len so svojimi sobmi a saňami sa musí neplánovane vypraviť na Zem, aby zohnal účinný liek, ktorým svojich pomocníkov vylieči. Po pomerne dobrodružnom lete v búrke pristane so svojím záprahom v Paríži a sánky zaparkuje neďaleko slávneho kabaretu Moulin Rouge a potom konečne dôstojne vstúpi do lekárne so žiadosťou o potrebné lieky medzi nič netušiacich ľudí …

22. december 2018, 16. 00 hod.

Asterix a tajomstvo čarovného nápoja (Astérix: Le secret de la potion magique)

Ďalšie dobrodružstvo veselej dvojice Asterixa a Obelixa

Réžia: Alexandre Astier, Louis Clichy  •  Hrajú: Chris­tian Clavier, Guillaume Briat, Alex Lutz, Alexandre Astier, Elie Semoun, Daniel Mesguich, Bernard Alane, François Morel, Lionnel Astier, Florence Foresti

Príbeh z prostredia svojráznej Galskej dediny sa točí okolo ich čarovného nápoja. Ten účinkuje tak, že kto ho vypije tak sa stane nadpozemsky silný. A vďaka tejto sile, odoláva dedina neustálym útokom Rimanov. Starý a popletený druid Panoramix, ktorý ako jediný vie tento nápoj pripraviť, však jedného dňa spadne pri zbere imela zo stromu. Pri páde si nielenže zlomí nohu, ale si aj uvedomí, že ak sa s ním niečo stane, tak budúcnosť Galov je ohrozená. Preto sa rozhodne odovzdať tajomstvo čarovného nápoja niekomu mladšiemu…

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM