Zlatica Gregorová Rôzne

Redakčné tipy na víkend: Kam môžete vyraziť a čo zažiť?

O pár hodín príde vytúžené voľno. Jesenné počasie môžete využiť na relax v prírode aj návštevou podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Redakčné tipy na víkend: Kam môžete vyraziť a čo zažiť?
Foto: Zlatica Gregorová

Blíži sa volebný víkend, kedy v Šali aj blízkych dedinách môžete ísť vyjadriť podporu svojim kandidátom a budú sa konať aj pietne spomienky. Okrem toho máte na výber aj z množstva podujatí kultúrneho ale aj športového charakteru. Naprúdzi bude výstava fotografií, kinohity, príjemný džez aj hádzaná či futbal.

KULTÚRA

6. – 30. november 2018, 9.00–12.00, 12.30–17.00 hod., Dom ľudového bývania Šaľa

„SVADOBNÉ KROJE SLOVÁKOV V MAĎARSKU“

V historickej budove uvidíte tentoraz výstavu fotografií. Ponitrianske múzeum v Nitre a Mestské kultúrne stredisko v Šali  prichystali fotky mladých párov v ľudových odevoch zo 43 národnostných osád Slovákov žijúcich.

Viac si môžete prečítať TU: FOTO, V šalianskom domčeku uvidíte novú výstavu: Svadobné kroje na fotografiách

9. – 10. november, od 19.00 hod., Dom kultúry Šaľa

DŽEZÁKY ŠAĽA 2018

Občianske združenie Maceva Šaľa opäť pripravilo pre priaznivcov džezovej hudby 6. ročník tradičného hudobného podujatia. Počas dvoch dní si v priestoroch Bábkovej sály budete môcť vychutnať vystúpenie Petra Lipu juniora i Hanky G band. Vystúpi aj Róbert Ragan junior, Ondřej Štveráček, Lukáš Oravec Quartet a Osian Roberts.

11. november 2018, o 11.00 hod., Pamätník obetiam vojen Šaľa

DEŇ VETERÁNOV

Úctu padlým vo svetových vojnách si zástupcovia Mesta Šaľa a verejnosť pripomenú aj v našom meste. V nedeľu popoludní sa môžete zúčastniť pietneho aktu pri pamätníku vedľa Kostola sv. Margity Antiochijskej.

11. november 2018, od 15.00 hod., Močenok

ODHALENIE A POŽEHNANIE PAMÄTNÍKA

Pri príležitosti 100. výročia ukončenia 1. svetovej vojny si obyvatelia obce uctia pamiatku zosnulých modlitbami, hymnou a odhalením a požehnaním pamätníka na hornom cintoríne v Močenku.

Viac si môžete prečítať TU: V Šali i Močenku si uctia obete vojen: Odhalia pamätník a položia vence

ŠPORT

9. november 2018 19.00 hod. , Mestská športová hala Šaľa

Hádzanárska Slovnaft Extraliga mužov

  • HKM Šaľa – SLOVAN Modra

10. november 2018, Futbalový štadión Šaľa

III. futbalová liga

  • Slovan Duslo Šaľa – FC ViOn "B / Vráble

11. november 2018, 10.00 hod.

Západoslovenský futbalový zväz    U9 ZsFZ sk. „A“ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – KFC Komárno

11. november 2018, 10.00 hod.

Západoslovenský futbalový zväz 

U 10 ZsFZ sk. „A“ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – KFC Komárno

11. november 2018, 11.30 hod.

Západoslovenský futbalový zväz

 U 11 ZsFZ sk. „A“ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – KFC Komárno

10. november 2018, 12.00 hod.

 Západoslovenský futbalový zväz 

II. liga MŹ U13 ZsFZ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – MŠO Štúrovo

10. november 2018, 10.00 hod.

Západoslovenský futbalový zväz 

 II. liga SŽ U15 ZsFZ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – MŠO Štúrovo

KINOTIPY KINA ŠAĽA

10. november 2018 o 20.00 hod.

Hunter Killer: Neviditeľný zabijak (Hunter Killer)

Tým neskúsených amerických vojakov jednotky U.S. Navy Seals dostane náhly rozkaz , zachrániť ruského prezidenta, ktorý bol unesený generálom teroristickej organizácie.

10. november 2018 o 18.00 hod.

Dievča v pavúčej sieti (Girl in the Spider's Web)

Réžia: Fede Alvarez  •  Scenár: Fede Alvarez, Jay Basu, Steven Knight  •  Podľa predlohy: David Lagercrantz (kniha), Stieg Larsson (postavy)  •  Producent: Eli Bush, Elizabeth Cantillon, Berna Levin, Amy Pascal, Scott Rudin, Søren Stærmose, Ole Søndberg  •  Hrajú: Claire Foy, Sylvia Hoeks, Claes Bang, Sverrir Gudnason  •  Kamera: Pe­dro Luque

Adaptácia štvrtého románu zo severskej knižnej série Millenium. Tešte sa na návrat Lizbeth Salander a spoznajte, ako sa z dievčaťa stalo TO dievča.

10. november 2018 o 16.00 hod.

Grinch (The Grinch)

Grinch je nenapraviteľný hundroš, ktorý neznáša všetko a všetkých a zo všetkého najviac Vianoce. Tie by najradšej zrušil. A vo filme, ktorý natočili Zlodusi, čo majú na svedomí Mimoňov, sa o to dokonca aj pokúsi. Réžia: Yarrow Cheney, Scott Mosier  •  Dabbing: Voj­těch Dyk (Grinch), Matěj Hádek, Michaela Skalníková, Martina Šťastná, Matěj Havelka, Dušan Kollár, Mikuláš Převrátil, Matěj Macháček

Na svete sa prekvapivo nájde veľa ľudí, ktorí Vianoce nemajú radi. Medzi nimi všetkými vyniká Grinch, večne namosúrený zelený chlpáč, ktorému celkom vyhovuje samotárstvo v jaskyni, kde sa necháva obskakovať svojím psom Maxom. Do civilizácie vychádza len v tých najnutnejších prípadoch, napríklad keď jeho chladnička a komora začnú zívať prázdnotou. Háčik je v tom, že v mestečku, kam za nákupmi vyráža, žijú samí nechutne pozitívni obyvatelia, ktorí sú tím nadšenejší a dychtivejší, čím viac sa blíži Štedrý deň. Domy sú obsypané svetlami, koledy znejú na každom kroku, deti si pripravujú zoznamy darčekov, vo vzduchu voňajú koláče a to všetko pôsobí na Grincha ako červené súkno na býka..

10. november 2018 o 20.00 hod.

Ten, kto ťa miloval (Ten, kdo tě miloval)

Scenár: Jan Pachl  •  Réžia: Jan Pachl  •  Kamera: Pavel Berkovič  •  Hudba: Tadeáš Věrčák  • Hrajú: Hynek Čermák, Eva Holubová, Lukáš Vaculík, Soňa Norisová, Václav Postránecký, Lívia Bielovič, Pavel Řezníček, Petra Nesvačilová, Miloš Pokorný, Roman Ondráček, Ester Kočičková, Viktor Antonio, Lukáš Příkazký, Jitka Smutná

Komediálne ladený príbeh Ten, kto ťa miloval je zasadený do prostredia predvianočného zhonu známeho kúpeľného mesta. Hlavným rozprávačom príbehu by mal byť po správnosti kpt. Kalina – nepodplatiteľný policajt, milujúci manžel, skvelý otec a báječný syn svojej matky v jednej osobe, keby však iróniou osudu hneď na začiatku deja neumrel pri autonehode spôsobenej zlým výberom pneumatík. O mŕtvych len v dobrom, ale na zosnulého Kalinu začínajú na povrch vyplávať minimálne podozrivé skutočnosti vrátane okolností jeho smrti. Stačí pár nechcených indícií, fotiek, mierneho ohovárania zo strany blízkych a jeho manželke, Vande, sa zrúti svet dlho neotrasiteľnej dôvery. Predsa nemôže uveriť tomu, že by jej bol jej milovaný manžel neverný s policajnou konfidentkou Irenou, akokoľvek tomu nasvedčujú najrôznejšie nájdene dokumenty…

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM