Zlatica Gregorová Rôzne

Redakčné tipy na jarný víkend: Ako sa najlepšie zabavíte v Šali a okolí?

Počas voľnej soboty a nedele máte na výber z množstva aktivít. Okrem pohodlia domova a záhrady je možné vybehnúť aj do spoločnosti.

Ilustračný obrázok k článku Redakčné tipy na jarný víkend: Ako sa najlepšie zabavíte v Šali a okolí?
Foto: Zlatica Gregorová

V ľudovom domčeku na vás čaká fotovýstava aj živé zvieratá, pozrite si najnovšie kinohity alebo si so susedmi skrášlite dedinu. Nezabudli sme ani na športových fanúšikov, ktorí majú kopec možností na povzbudzovanie svojho tímu.

KULTÚRA

19–23. marec 2019, 9.00 –12.00, 12.30 –17.00 hod., Dom ľudového bývania v Šali

PREBUDENÉ DETAILY

Ponitrianskeho múzea a lektorka Veronika Resoövá privítajú jar v historickom domčeku. V ponuke je výstava fotografií členov fotoklubu Terra Wag. Na vyše 30 záberoch uvidíte prírodu, zákutia aj rôzne živé tvory zachytené objektívom ich fotoaparátov.

23. marec 2019, 9.00 – 16.30 hod.

PREHLIADKA DOMÁCICH ZVIERAT

Na nádvorí Domu ľudového bývania budete môcť potešiť zvieratami z Detskej farmy Humanita z Kráľovej nad Váhom.

23. marec 2019, 8.30 hod., Močenok

OBECNÝ DEŇ ZEME

Obecný úrad v Močenku a Poľovnícke združenie Zálesie organizujú podujatie, do ktorého sa môže zapojiť každý občan. Podstatné je, čo najviac prispieť k čistému okoliu v dedine. Účastníci sa zídu pri poľovníckej chate Diana. Usporiadatelia pre všetkých zabezpečia vrecia aj kontajnery a taktiež guláš.

23. marec 2019, 8.00 hod., Vlčany

VEĽKÉ JARNÉ UPRATOVANIE

Obecný úrad vo Vlčanoch, poslanci aj miestne organizácie pozývajú občanov, aby sa zúčastnili jarného upratovania. Zraz bude ráno pred úradom, kde záujemcovia dostanú vrecia a dozvedia sa bližšie pokyny k celej akcii.

ŠPORT

HÁDZANÁ

  • 23. marec 2019 o 18.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

HKM Šaľa – MŠK Považská Bystrica

  • 23. Marec 2019, 10.00 hod., Trnovec nad Váhom telocvičňa

STOLNÝ TENIS

Stolnotenisový klub Dynamo Trnovec nad Váhom pozýva všetkých priaznivcov stolného tenisu  na  športové stretnutia 2. ligy  medzi mužstvami:

TJ Dynamo Trnovec nad Váhom A – Trenčín A o 10.00 hod.

TJ Dynamo Trnovec nad Váhom A – Trenčianska Teplá A o 15.00 hod.

FUTBAL

  • 23. marec 2019 o 15.00 hod.

FK Slovan Duslo Šaľa – AFC Nové Mesto nad Váhom

  • 23. marec 2019 o 15.00 hod.

Západoslovenský futbalový zväz / III. liga TIPOS 

FK Slovan Duslo Šaľa – AFC Nové Mesto nad Váhom

  • 23. marec 2019 o 12.00 hod.

Západoslovenský futbalový zväz / II. liga MŹ U13 ZsFZ

FK Slovan Duslo Šaľa – PFK Piešťany

  • 23. marec 2019 o 10.00 hod.

Západoslovenský futbalový zväz / II. liga SŽ U15 ZsFZ 

FK Slovan Duslo Šaľa – PFK Piešťany

KINOTIPY KINA ŠAĽA

23. marec 2019, 20.00 hod.

Dobrá smrť (Good Death)

Réžia: Tomáš Krupa  •  Scenár: Tomáš Krupa, Lukáš Hanulák  •  Kamera: Ondřej Szollos  • Hrajú: Janette Butlin, Simon Convey, Bridget Convey, Erika Preisig

Nevyliečiteľne chorá Janette by rada ukončila svoj život dôstojne, preto sa rozhodne pre dobrovoľnú, lekárom asistovanú smrť. Keďže tú vo Veľkej Británii, kde žije, neumožňujú, rozhodne sa odcestovať do Švajčiarska. Cestu musí naplánovať skôr než jej to rýchlo postupujúca choroba znemožní. Vlastníme svoj život, alebo on vlastní nás? – to je hlavný motív dokumentárneho filmu, ktorý ukazuje, že smrť môže byť dobrá, a to aj napriek smútku, ktorý ju zakaždým sprevádza.

23. marec 2019, 18.00 hod.

Putovanie so sobíkom (AILO´S JOURNEY)

Film Putovanie so sobíkom rozpráva príbeh o prvom roku života malého divokého soba, krehkého a zraniteľného, ktorý sa musí čeliť mnohým výzvam a nebezpečenstvám. Jeho veľké dobrodružstvo sa odohráva vo Fínsku, v nádhernej laponskej prírode. Sprievodcom na sobíkovej ceste bude Robo Roth, ktorý nahovoril slovenský komentár.

24. marec 2019, 20.00 hod.

Sklenená izba (THE GLASS ROOM)

Hrajú: Hanna Alström, Karel Roden, Carice van Houten, Claes Bang, Roland Møller, Alexandra Borbély, Karel Dobrý, Zuzana Fialová, Brian Caspe, Petra Bučková, Jana Plodková, Vladimír Polívka, Martin Hofmann, Olga Plojhar Bursíková, Vladimír Javorský, David Šír, Marián Mitaš, Igor Rattaj, Cyril Dobrý, Anna Jeníková, Markéta Krejčová  •  Réžia: Julius Ševčík  •  Scenár:An­drew Shaw

Stredobodom domu je Sklenená izba, nad ktorou sa tají dych. Von Abt túto jedinečnú stavbu navrhol pre bohatého podnikateľa Viktora Landauera, jeho ženu Liesel a ich rodinu. Sklenená izba sa stáva nielen architektonickým skvostom, ale aj synonymom krásy, modernosti, otvorenosti, rovnako tiež symbolom nádeje mladého československého národa, symbolom budúcnosti..

24. marec 2019, 18.00 hod.

LOVEnie (LOVEní)

Réžia: Karel Janák  •  Hrajú: Ester Geislerová, Martin Písařík, Evelyn Kramerová, Jakub Prachař, Veronika Žilková, Ondřej Malý, Jaroslav Plesl, Jana Švandová, Romana Goščíková

Ktoré dievča by nemalo rado svadby! Môže si vziať krásne šaty, nechá si navrhnúť svadobnú tortu a vezme si muža svojho srdca. Teda … väčšina z nich. Eliške sa tá posledná časť veľmi nevydarila. Jej ženích totiž v rozhodujúcej chvíli povedal…“Nie“. A utiekol od oltára s prosbou, či by sa mohla do konca týždňa vysťahovať. To dokáže dievčaťu pokaziť svadbu. Eliška má ale skvelú kamarátku Paťu, ktorá je akčná a s ničím si „nerobí hlavu“, a tiež chápavú mamu, skvelú ženu činu. Hneď majú riešenie a presvedčia Elišku, aby sa na chvíľu nasťahovala k nevlastnému bratovi Richardovi…

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM