Zlatica Gregorová Rôzne

Redakčné augustové tipy: Kam môžete vyraziť za zábavou?

Trištvrtina letných prázdnin je za nami. Žiaci aj ich rodičia si však stále môžu vychutnávať voľný čas plnými dúškami.

Ilustračný obrázok k článku Redakčné augustové tipy: Kam môžete vyraziť za zábavou?
Foto: Zlatica Gregorová

O príjemné chvíle sa postarajú kultúrni pracovníci Mesta Šaľa. Vo víkendovej ponuke sú mládežnícke filmy, koncert aj športové zápasy. Nenechajte si ujsť ani otvorenie SKATE PARKU.

KULTÚRA

PREMIETANIE NA AMFÍKU

Pracovníci Mestského kultúrneho strediska a Kina Šaľa pripravili ďalšie zaujímavé filmy. Tentoraz budú venované všetkým ženám. Počas dvoch dní uvidíte filmy romantického žánru, pri ktorých si budete môcť príjemne oddýchnuť.

Víkend pre mladých

16. august 2019, 21.00 hod., amfiteáter Šaľa

BACKSTAGE

17. august 2019, 21.00 hod.

MLADÍ ZABIJACI

KULTÚRNE LETO V ŠALI

16. august 2019, 19.00 hod.

KRISTÍNA DEBNÁROVÁ BAND

Jazz, funky aj pop piesne si budete môcť vypočuť na nádvorí šalianskeho kaštieľa. Predstaví sa slovenská speváčka spolu so svojou kapelou v zložení:Kristína DEBNÁROVÁ – spev, Miloš BIHÁRY – klávesy, Vladimír KUBALÁK–gitara, Jakub VALÍČEK – bicie a Enea BARI – basa.

17. augusta 2019 od 14.00 hod.

140. výročie Dobrovoľného hasičského zboru vo Veči

Členovia DHZ Veča si pri slávnostnej príležitosti zaumienili, že oslavovať budú spolu s verejnosťou. Tú pozývajú v sobotné popoludnie pred MsKS Veča. Pripravený je bohatý program so súťažami hasičov a vystavená bude aj ich technika. Zagratulovať večianskym dobrovoľným hasičom prídu aj ich kolegovia z okolitých dedín.

ŠPORT

Počas najbližšieho víkendu sa bude konať jeden hádzanársky a viacero futbalových zápasov. Nezabudnite na svoje tímy a príďte ich podporiť.

Hádzaná

16.august 2019, 20.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

Medzinárodný prípravný zápas mužov

  • HKM Šaľa- SK KP Handball Brno

17. august 2019, 17.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

II. futbalová liga, 3. kolo

  • Slovan Duslo Šaľa – FK KOVO Beluša

17. august 2019, 12.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

 Západoslovenský futbalový zväz 

III. liga MŽ U13 – sk. JV ZsFZ 

  • **FK Slovan Duslo Šaľa – MŠK Želiezovce

17. august 2019, 10.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz

Základná časť 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – MŠK Želiezovce

18. august 2019, 12.00 hod., futbalový štadión

Otvorenie SKATE PARKU v Šali

Novovytvorený voľne prístupný areál na futbalovom štadióne má pred sebou slávnostné chvíle. Mesto organizuje jeho otvorenie. Zúčastnia sa ho slovenskí skateboardisti a pozvaná je aj verejnosť. Podujatie sa začne registráciou a pretekmi s viacerými disciplínami. Záver bude patriť vyhodnoteniu. Okrem toho sa v rámci otvorenia uskutoční aj Škola Skatu a viceprimátorka mesta Šaľa Danica Lehocká prestrihne pásku a sprístupní tak park verejnosti.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

17. august 2019, 20.00 hod.

Nočné mory z temnôt (Scary Stories to Tell in the Dark)

Réžia: André Øvredal  •  Hrajú: Zoe Margaret Colletti, Gabriel Rush, Austin Abrams, Dean Norris, Gil Bellows, Lorraine Toussaint, Javier Botet, Stephanie Belding

Horor Nočné mory z temnôt urobí z tohtoročného leta obdobie strachu. V opustenom dome úplne na konci mesta nájde partia tínedžerov knihu, ktorá je strašnejšia než čokoľvek, čo si kedy dokázali predstaviť. Zanechalo ju tu mladé dievča s hrozivým tajomstvom ešte pred tým, než samo bez stopy zmizlo. Starobylá kniha je plná desivých príbehov a ešte desivejších monštier, ale nie je tak úplne na čítanie. Kniha naopak číta toho, kto s ňou príde do styku. Prečíta jeho najväčšie nočné mory, napíše z nich príbeh a začne ho rozprávať a odvíjať aj v skutočnom živote. A to vrátane hrozivých príšer. Partia tínedžerov sa dostala na miesto neobvyklého zla. Nemali túto knihu nikdy otvárať a mali včas utiecť. Neutiekli. Preto teraz musia čeliť svojmu strachu, nočným morám a desu, ktoré ich prišli zabiť.

17.a 18. august 2019, 18.00 hod.

Labková patrola (Paw Patrol)

Hrajú: Gage Munroe, Drew Davis, Lucius Hoyos, Chance Hurstfield, Julie Lemieux, Addison Holley, Ron Pardo  •  Réžia: Charles E. Bastien

Chlapec Ryder a jeho psí záchranársky tím predstavia výnimočné dlhé epizódy, v ktorých bude mať svoje miesto a dôležitú úlohu každý z členov skupiny a jeho zvláštne schopnosti. Teda požiarnik Marshall, technik Rubble, policajt Chase, mechanik Rocky, vodný záchranár Zuma i letecká záchranárka Skye. Labková patrola má vždy správny smer a vždy nájde riešenie. Nech sa stane čokoľvek, Ryder a labkový tím nakoniec vždy zachránia situáciu. Už žiadny plač a žiadna zlosť, Patrola má na všetko liek.

18. august 2019, 20.00 hod.

Slnovrat (Midsommar)

Réžia: Ari Aster  •  Hrajú: Florence Pugh, Will Poulter, Jack Reynor, William Jackson Harper, Julia Ragnarsson, Björn Andrésen, Anna Åström, Henrik Norlén, Liv Mjönes, Louise Peterhoff, Ellora Torchia, Gunnel Fred, Isabelle Grill, Anki Larsson, Lars Väringer, Mats Blomgren, Vilhelm Blomgren, Tove Skeidsvoll, Anders Beckman, Rebecka Johnston

Vizionársky režisér Ari Aster (Prekliate dedičstvo) prichádza s ďalším hrôzou nasiaknutým príbehom, v ktorom sa tentoraz temnota ukáže už za bieleho dňa.Dani a Christian sú mladý americký pár, v ktorom to začína škrípať. Po tragickej udalosti v Daninej rodine ich zblíži smútok a Dani sa rozhodne, že sa pridá k Christianovi a jeho kamarátom, mieriacim na výlet, aký sa odohrá len raz za život – do odľahlej švédskej dediny na festival letného slnovratu. To, čo sa začne letnou pohodou v odľahlej krajine zaliatej slnkom, naberie nečakaný spád, keď dedinčania pozvú svojich hostí, aby sa zúčastnili slávnosti. Raj na zemi sa začne meniť na čoraz hrozivejšie peklo.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM