Zlatica Gregorová Samospráva

Radosť z ihriska pokazili obavy občanov: Mesto ho kvôli nim posunie ďalej

Tohtoročný máj priniesol pozitívne správy do šalianskej radnice. Opäť bol podporený projektový zámer, ktorým zrenovujú plochu pri materskej škole.

Ilustračný obrázok k článku Radosť z ihriska pokazili obavy občanov: Mesto ho kvôli nim posunie ďalej
Zdroj: Mesto Šaľa

Šalianskym deckám a mládeži tak pribudne miesto na vyplnenie voľných chvíľ.

Získali dotácie

Mesto Šaľa sa zapojilo do programu Podpora rozvoja športu 2018. Výsledkom bol zisk dotácie vo výške 37– tisíc eur na vybudovanie multifunkčného ihriska. To by malo vyrásť neďaleko škôlky na Ul. 8. mája. Ako sme sa dozvedeli od hovorkyne mesta Šaľa Eriky Kollerovej, víťazom verejnej súťaže na dodávateľa prác v súvislosti s výstavbou multifunkčného ihriska na Ul. 8. mája je domáca spoločnosť, ktorá sa zaoberá výstavbou takýchto športovísk.

Kompetentní sa tešili na to, že sa kus asfaltu zase premení na relaxačnú zónu a obyvatelia tejto časti získajú aj krajšie okolie, ktoré požadovali zrevitalizovať. Keďže ihrisko bude multifunkčné, budú tu k dispozícii rôzne loptové hry ako napr. volejbal, futbal a pre naše mesto taká typická, hádzaná. Možnosti tu vzniknú aj pre milovníkov bieleho športu – tenisu.

Hlasy proti

Ako to však niekedy býva, mesto mieni, obyvateľ mení. Po tom, čo sa mesto prišlo s projektom a získalo finančné prostriedky na výstavbu a je pred začatím stavebných prác na multifunkčnom ihrisku, ozvali sa aj hlasy proti. K spomínanej výstavbe sa nedávno vyjadrilo zopár občanov. Na jednej strane sa ozývajú spokojné hlasy, ktoré vítajú zvyšovanie komfortu pre malých aj veľkých napríklad aj budovaním ihrísk, na druhej strane je čiastočná neochota a malé pochopenie obyvateľov lokalít, ktorých sa výstavba dotýka.

Pracovníkov šalianskej radnice pred pár dňami nepríjemne prekvapilo, že niekoľkí starší obyvatelia ulice nie sú presvedčení, že výstavba multifunkčného ihriska v Šali prinesie len pozitíva. Obávajú sa totiž o svoj pokoj.

Posunú ihrisko

Ako nám prezradila hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová, seniori sa boja veľkého hluku, ktorý by mohol ísť z ihriska a taktiež sa im nepáči osvetlenie, ktoré by im mohlo svietiť do bytov. Prevádzkovanie plochy však počíta s obmedzeným časom, kedy bude využiteľné. Aby mesto vyšlo dotknutým obyvateľom v ústrety, ihrisko posunie čo najďalej od bytoviek.

Zaspomnínajú si?

„Snahou mesta je vytvárať podmienky na zmysluplné trávenie voľného času pre všetky vekové kategórie. Verím tomu, že aj naši starší obyvatelia budú mať radosť z pohľadu na športujúcu mládež a možno si aj zaspomínajú na svoju mladosť alebo na časy, keď ich deti trávili čas ihrisku,“ vyhlásil primátor Šale Jozef Belický.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM