Zlatica Gregorová Samospráva

Radnica upokojuje obyvateľov: Večania sa novej herne obávať nemusia

K viacúčelovému objektu naplánovalo mesto Šaľa konanie so stretnutím účastníkov. Nariadili aj ústne pojednávanie.

Ilustračný obrázok k článku Radnica upokojuje obyvateľov: Večania sa novej herne obávať nemusia
Zdroj: TASR

V Centre občianskej vybavenosti (COV), ktoré nájdete v mestskej časti Šale, sídli aj herňa i bar. Po zverejnení informácie o plánovanej zmene užívania časti stavby, obyvatelia tejto lokality nadobudli pocit, že v lokalite pribudne nová herňa.

Nové účely

Ako informuje mesto Šaľa na sala.sk, šurianska spoločnosť podala „návrh na zmenu v užívaní časti stavby: Centrum občianskej vybavenosti (COV) – budova obchodu a služieb súp. č. 1854, nebytový priestor vo vchode A4, prízemie, zariadenie obchodu, priestor č. 4 a nebytový priestor vo vchode A6, prízemie, skladový priestor č. 7 na nové účely prevádzky herne a baru.“

Ako však uisťujú zo šalianskej radnice, v budove COV nová herňa nevznikne: „Konanie, ktoré prebieha na Mestskom úrade v Šali sa týka herne, ktorá tam reálne existuje už niekoľko rokov. Momentálne táto herňa prikúpila nové priestory a plánuje tam vykonať zmeny.“ O aké konkrétne zmeny pôjde, ešte nie je známe. Účastníci konania mali stretnutie naplánované 16. januára 2020. Každý z nich mal možnosť zistiť podrobnejšie informácie.

Medzi najbezpečnejšími

Podľa radnice, večianska herňa, okoliu ani mestu, nespôsobuje žiadne problémy. Šalianska hovorkyňa Dajana Hanesová uviedla, že „v prípade úplného vykázania herní z mesta, je to dlhý proces, nie vždy s úspešným koncom. Šaľa sa za posledné roky zaradila medzi najbezpečnejšie mestá na Slovensku a pevne veríme, že to tak ostane i naďalej.“

,,Bezpečnosť je v našom meste prvoradá. Momentálne nemáme poznatky o tom, že by herne narúšali verejný poriadok,“ vy­jadril sa k téme primátor Šale Jozef Belický.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM