Rastislav Búgel Samospráva

Radnica pripravuje viacero zmien: Dotknú sa mestského webu

Oficiálna internetová stránka mesta Šaľa dostane novú podobu. Ako informoval člen Komisie kultúry a cestovného ruchu pri Mestskom zastupiteľstve v Šali Miroslav Demín, webová stránka prešla v posledných dňoch redizajnom, nové grafické spracovanie však nemá byť jedinou novinkou.

Ilustračný obrázok k článku Radnica pripravuje viacero zmien: Dotknú sa mestského webu
Zdroj: TASR

„Autori sa zamerali najmä na obsah poskytovaných informácií. Tie sa majú oveľa viac priblížiť občanovi. Chcú byť zrozumiteľnejšie, jasnejšie a užitočnejšie. Posledná verzia mestského webu mala svoj zenit už dávno za sebou, preto vznikla logická potreba vytvoriť nový, modernejší web,“ uviedol Demín.

Všetko na jednom mieste

Nová oficiálna stránke mesta bude prinášať informácie o stravovacích i ubytovacích službách. Chýbať nebudú ani kultúrne a športové pozvánky na podujatia. Obnoviť sa má aj občianska inzercia a katalóg firiem. „Snahou mesta je, aby si užívateľ našiel ľahko a jednoducho všetko, čo potrebuje vedieť a čo chce vedieť. Tvorcovia budú reflektovať na požiadavky obyvateľov. Samozrejme, že stránka www.sala.sk chce zrozumiteľne informovať o dianí v samospráve. Spravodajstvo bude neoddeliteľnou súčasťou webu, aby mali Šaľania i návštevníci webu z iných miest možnosť čítať potrebné informácie aj z oficiálnych zdrojov, nielen zo sociálnych sietí. Aj keď facebook a mestský web navzájom prepojené určite budú,“ pripomína Demín.

Online z mestského zastupiteľstva

Novinkou na novej stránke majú byť aj online prístupné zasadnutia mestského zastupiteľstva i iné dôležité podujatia v meste. „V praxi to napríklad znamená, že ak nejaký poslanec vystúpi na rokovaní zastupiteľstva s interpeláciou, čitatelia si vzápätí budú môcť prečítať informácie o obsahu jeho vystúpenia,“ vysvetlil Demín.

Rozdelenie do štyroch sekcií

Ako doplnil, základnými piliermi novej oficiálnej mestskej internetovej stránky budú štyri sekcie a ich podsekcie. V module Chcem vedieť budú informácie zo samosprávy, zastupiteľstva, štátnej správy a zákonom uložené informácie, v sekcii Chcem vybaviť bude zasa klientske centrum, tlačivá, správne poplatky, podnety pre mestský úrad, informácie o školách, sociálnych službách či životnom prostredí. V časti Chcem sa zabaviť návštevníci stránky nájdu kalendár podujatí, program kina, športový servis, fotogalériu i katalóg firiem. V sekcii Chcem spoznať budú informácie z histórie, z mestskej kroniky, o oceneniach mesta, geografii, infraštruktúre, športových kluboch i neziskových organizáciách.

Užitočné informácie

Samostatný priestor dostanú aj verejnosťou obľúbené a vyhľadávané servisné informácie v podsekciách Chcem sa najesť, Chcem sa ubytovať, Pracovné príležitosti, Pohotovosť lekární, Zdravotníctvo, Cestovný poriadok, či Občianska inzercia. „Snahou je prinášať naozaj aktuálne a užitočné informácie. Veríme, že si siedmu verziu mestského webu užívatelia obľúbia. Bude to totiž aj ich web. Každý môže mestu pokojne prinášať podnety, ako ho urobiť ešte lepším,“ dodal Demín.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM