Zlatica Gregorová Kultúra

Publikácia Šaľa 2017 na výslní: Obdivovali ju už aj v Prahe

V apríli v Banskej Bystrici udeľovali ceny Najkrajšia kniha a propagačný materiál o Slovensku za rok 2017. Blysla sa na nej i naša publikácia.

Ilustračný obrázok k článku Publikácia Šaľa 2017 na výslní: Obdivovali ju už aj v Prahe
Foto: Zlatica Gregorová

Vďaka kvalitnému spracovaniu a pútavému obsahu kniha doputovala až do finále exkluzívnej súťaže. Kniha z pera Júliusa Morávka a objektívu Igora Boháča, doplnená fotosnímkami mnohých Šaľanov, získala striebro. Dielo vyšperkovali vo Focese v Šali. Nápad, zapojiť publikáciu Šaľa 2017 do súťaže, sa zrodil v prostredí šalianskej radnice.

Zahraničné cesty

Prestížnu súťaž zorganizovali členovia Klubu fotopublicistov zo Slovenského syndikátu novinárov. V banskobystrickej Štátnej vedeckej knižnici si minulý mesiac prevzal cenu Július Morávek. Ako nám vtedy prezradil, kniha mala vycestovať do Českej republiky a pred sebou má aj jesennú účasť vo Frankfurte nad Mohanom.

Návštevu v českej metrople – Prahe má kniha už za sebou. Bola súčasťou Medzinárodnej výstavy Svět knihy od 10.- 13. mája 2018. Ako informuje na sala.sk, hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová, publikácia o histórii i súčasnosti Šale nenechala mnohých na pokoji. Záujem o ňu prejavil aj jeden český študent Karlovej univerzity. Erika Kollerová pripojila i jeho originálne vyjadrenie.

Obdiv z Česka

…narazil som na veľmi podarenú publikáciu o Šali, ktorá obsahuje množstvo pekných fotografií pamätihodností, tak i života v meste a neďalekom okolí…“,vyjadril sa študent. Pretože mladíka kniha upútala, rovno o jeden exemplár požiadal.

Kniha Šaľa 2017 bude už v októbri tohto roka hviezdiť v nemeckom meste.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM