Zlatica Gregorová Kultúra

Publikácia Šaľa 2017 bola ocenená: Je druhou najkrajšou!

Hodnotná kniha o našom meste sa zrodila vlani. Je oboznamovateľom s históriou i súčasnosťou, fotogalériou i výnimočným darčekom.

Ilustračný obrázok k článku Publikácia Šaľa 2017 bola ocenená: Je druhou najkrajšou!
Foto: Zlatica Gregorová

V týchto dňoch mali v šalianskej radnici dôvod na radosť. Spolu s autormi publikácie Šaľa 2017 sa totiž dozvedeli o jej striebornom umiestnení.

Úspešná dvojica

Všetko to spískala osvedčená dvojica Igor Boháč a Július Morávek, ktorí majú za sebou už viaceré spolupráce. Fotograf Igor Boháč, okrem toho, že stál za zrodom publikácie i s jeho vydavateľstvom, do nej prispel množstvom svojich fotografií. Svoje fotodiela dodali i samotní Šaľania. Textom ju zase obohatil Július Morávek. Kniha Šaľa 2017 bola slávnostne pokrstená počas Šalianskeho jarmoku v júni 2017. Vyšla v troch jazykových mutáciách v päťstokusovom náklade.

Prihlásili ju do súťaže

Trištvrteročná práca na reprezentačnej publikácii mesta priniesla zaslúžené ovocie. Svoje miesto už má vo viacerých šalianskych domácnostiach i v zahraničí. A tak bol čas dať o nej vedieť i ďalej. Súťaž Najkrajšie knihy a propagačné materiály o Slovensku zaujala i šaliansku radnicu, ktorá publikáciu do súťaže prihlásila. Kniha získala druhé miesto. Ako nám prezradila hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová, „o publikáciu je veľký záujem a predalo sa jej už štyridsať kusov.“

S reliéfnou pečiatkou

Ako uvádza Klub fotopublicistov zo Slovenského syndikátu novinárov, súťažou chcú „prispieť k zvyšovaniu estetickej úrovne obrazových a obrazovo – textových kníh a iných propagačných materiálov o Slovensku a jeho územných častiach: krajoch, regiónoch, mestách a obciach, aby boli rovnocenné úrovni propagačných produktov vychádzajúcich v starých členských štátoch Európskej únie.“ Ako organizátori dodávajú, porota je zložená z odborníkov, grafikov, tlačiarov aj fotografov a menuje ju Prezídium súťaže. A ako uvádzajú v propozíciách, „všetky ocenené knihy majú právo na obálke diela nosiť zlatú, striebornú alebo zelenú nálepku s reliéfnou pečiatkou súťaže, také aké sú na diplomoch.“ 

Slávnostné odovzdávanie cien bude 10. apríla 2018 v Banskej Bystrici. Zúčastnia sa ho aj zástupcovia mesta Šaľa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM