Zlatica Gregorová Rôzne

Psíčkari a ich miláčikovia sa postavia na štart: Čaká ich charitatívny Beh pre labky

I v tomto roku je pre všetkých milovníkov štyroch labiek pripravená atraktívna súťaž. Bežať budú psíci a ich majitelia. Zabehnú spolu päťkilometrovú trať.

Ilustračný obrázok k článku Psíčkari a ich miláčikovia sa postavia na štart: Čaká ich charitatívny Beh pre labky
Foto: Zlatica Gregorová

Organizátorom II. ročníka charitatívneho behu Beh pre labky 2017 je Slovenská aliancia ochrancov zvierat. Bežať sa bude opäť popri Váhu v Šali. A to presne 8. apríla 2017. Netradičný beh je rozdelený do viacerých kategórií. Beh so psíkom, čiže žena so psom a muž so psom a druhou kategóriou je Beh bez psíka. Registrácia účastníkov sa začne od 12.45 hod. Štartovné 5 eur sa platí na mieste. Štartovať sa bude z pláže. Tu budú mať bežci i psíci všetko k dispozícii.

Beh pre labky 2017

A ako to bude vyzerať počas tohtoročného podujatia? O tom nám povedala viac jeho organizátorka Veronika Tóthová. „V tejto chvíli máme prihlásených už 100 účastníkov. Tým sme naplnili našu kapacitu. Čo sa týka štartovného, to obsahuje štartovné číslo, jablko, občerstvenie počas podujatia. Na štart sa najprv postavia bežci so psami o 14:00 hod. Individuálnych bežcov odštartujeme 5 minút po nich o 14:05 hod. Vyhodnotenie pretekov bude po dobehnutí posledného pretekára, cca o 15:15 hodine. Vyhodnocujú sa prvé 3 miesta v každej kategórii,“ hovorí organizátorka Veronika.

Odmeny pre víťazov

Celé podujatie potrvá približne do 16.00 hod. Okolo 15.30 bude slávnostné odovzdávanie cien. Odmenení budú účastníci i psíčkovia. Podľa slov organizátorky, prvých 50 bežcov dostane pamätnú medailu. V každej kategórii odmenia prvé tri miesta. Víťazi dostanú ceny športového charakteru a pre psíkov budú odmenou chutné maškrty. Výťažkom z podujatia pomôžu opusteným zvieratkám.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM