Peter Štrbo Futbal

Prvá účasť futbalistiek Dusla premenená na víťazstvo

Futbalistky Dusla Šaľa sa zúčastnili turnaja Iodica cup 2011 po prvý krát. Nakoľko sú Šaľanky v najvyššej súťaži momentálne na prvom mieste, okamžite sa stali hlavnými favoritkami turnaja a očakávania aj naplnili.

Vo finálovom zápase nastúpili proti Topvaru Topoľčany začali naše futbalistky pomerne vlažne. Už v druhej minúte prehrávali o 2 góly, čo ich prinútilo zapnúť na vyšší rýchlostný stupeň. Duslo rýchlo vyrovnalo hru a odmenou mu bolo vyrovnanie stavu na 2 : 2. Hráčky Topoľčian odskočili ešte o jeden gól, ale záver zápasu opäť patril Šaľankám, ktoré v poslednej minúte po peknej individuálnej akcii strelili gól, vybojovali remízu a poslali zápas do penaltového rozstrelu, kde sa opäť ako v semifinále vyznamenala mladučká brankárka Kubíková a tak sa futbalistky Dusla Šaľa mohli tešiť z celkového triumfu na turnaji pri svojej premiérovej účasti.

Šaľa – Topoľčany 3:3 (Poláková, Kupecká, Korytárová – Balážiková 3) p. k. 2:0

Duslo Šaľa reprezentovali: Gabriela Kubíková, Lucia EL – Dahaibiová: Radka Babincová, Boglárka Rasková, Miriam Katonová, Hana Korytárová, Veronika Šaraboková, Romana Palovčíková, Michaela Lauková, Gabriela Poláková, Jana Vojteková, Kristína Košíková, Veronika Rybárová, Eva Kolenová, Barbara Kupecká, Alžbeta Moskalová, Dominika Dikanová – tréner Milan Mrllák.

Súčasťou podujatia bolo tiež vystúpenie futbalového žongléra Józsefa „Tufcso“ Szipöcsa z Dunajskej Stredy, ktorý bude reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta loptových virtuózov 4.-5. marca v Abú Dhabí, kde sa prebojoval medzi najlepšiu šestnástku. Je známy tiež z televíznej relácie Slovensko hľadá talent.

Foto: Štefan Móri

Prvá účasť futbalistiek Dusla premenená na víťazstvo
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM