Zlatica Gregorová Samospráva

Prvá etapa opravy Hornej ulice skončila: Pribudli stojiská aj zákazová značka, FOTO

Vlani na jar sa v meste rozprúdila verejná debata o rekonštrukcii Hornej ulice. V návrhu boli tri riešenia.

Ilustračný obrázok k článku Prvá etapa opravy Hornej ulice skončila: Pribudli stojiská aj zákazová značka, FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

Občania mali možnosť prikloniť sa k jednému z nich. Nakoniec muselo rozhodnúť mesto a tak na Hornej ulici v Šali vyrastá 77 parkovacích stojísk vrátane 4 na vyhradené parkovanie.

Dočasný asfalt

Prípravné práce sa nezaobišli bez peripetií aj s protestami obyvateľov ulice, ktoré zbytočne odsúvali začiatok prác. Postupne sa negatíva odstránili a mesto mohlo svoje plány uskutočniť. Pred samotným začatím opráv mesto dočasne vyasfaltovalo deravý povrch v časti od svetelnej križovatky, aby vydržal, pokiaľ sa pred bytovkou začne riadna oprava.

Širšia cesta

Prvá etapa opráv sa začala v lete 2018 v miestach, kde stojí Základná škola s materskou školou J. Murgaša, neďaleko artézskej studne. Po zbrúsení starého povrchu už pracovníci vysúťaženej firmy robili, čo treba a následne celý povrch nanovo vyasfaltovali. Cesta by mala byť podľa informácií zo šalianskej radnice obojsmernou, tak, ako doteraz, avšak s tým rozdielom, že bude o meter širšia.

Práce išli podľa plánu a na časti Hornej už v súčasnosti môžete veselo parkovať. Ďalšia etapa – oprava ulice pred bytovými domami od svetelnej križovatky po Vajanského sa uskutoční približne na jar 2019.

Zákaz státia

„V súvislosti s dokončením prvej časti rekonštrukcie Hornej ulice pribudla nová dopravná značka na Vajanského ulici, ktorá zakazuje státie v tejto časti. Je to z dôvodu, že sme mali problémy s prejazdom niektorých vozidiel a ešte väčšie problémy nám spôsoboval zber odpadov z kontajnerových stojísk, pretože tu nevedelo prejsť zberné vozidlo,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

42 parkovacích miest

„Na Hornej ulici pribudlo 42 nových parkovacích miest, kde sa dá parkovať. Tu je prechod uľahčený a samozrejme pribudnú ďalšie parkovacie miesta pre obytným domom a tieto práce sa začnú niekedy na jar podľa počasia,“ dodala na záver Erika Kollerová.

Prvá etapa opravy Hornej ulice skončila: Pribudli stojiská aj zákazová značka, F
3
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM