Zlatica Gregorová Samospráva

Propagácia Šale napreduje: Návštevníci si môžu kúpiť pohľadnice aj brožúry

Podpora turizmu a cestovného ruchu v mestách i na vidieku je veľmi dôležitá. Každé z nich má svoju kultúru, pamiatky, históriu i súčasnú architektúru.

Ilustračný obrázok k článku Propagácia Šale napreduje: Návštevníci si môžu kúpiť pohľadnice aj brožúry
Foto: Zlatica Gregorová

V našom regióne je mnoho zaujímavých zákutí, hodných zviditeľnenia. O ich starostlivosť sa starajú prevádzkovatelia pamiatok a iných skvostov.

O tom, aby cestovný ruch priviedol do miest a dedín čo najviac návštevníkov, o to sa zase postarajú aj rôzne tlačené produkty, ktoré je možné distribuovať. A to nielen na opačný koniec našej krajiny, ale aj do zahraničia. Veď práve cudzinci u nás najčastejšie obdivujú to, čo je pre nás samozrejmé. Hrady, zámky, kostoly i vzácne prírodné územia s jedinečnou flórou a faunou.

Aj diela laikov

V šírení jedinečností pomáhajú i pracovníci obecných a miestnych úradov, ktorí dajú dokopy fotografie a text a vznikajú tak brožúry, mapy, knihy či pohľadnice. V Šali je dobrým zvykom, že sa na ich vzniku podieľajú aj neprofesionálni autori. Zaujímavá fotka pamiatky, či úchvatná prírodná scenéria tak môžu byť súčasťou obľúbeného historického kalendára. Ten aktuálny, na rok 2018 už iste u vás visí na čestnom mieste.

Ak potrebujete o meste a okolí zistiť čo najviac informácií, vašim študijným podkladom môže byť aj kniha Šaľa 2017, od autorov Júliusa Moráveka a Igora Boháča. Do života ju uviedli počas konania Šalianskeho jarmoku 2017 v prítomnosti zahraničných hostí z partnerských miest. Historicko – moderný exkurz plný textu a fotografií môže byť aj vhodným darčekom pre rodinu, či priateľov. Môžete si ju zaobstarať za 17,50€.

Zberateľské kúsky

Podporiť cestovný ruch sa Mesto Šaľa rozhodlo aj vydaním nových pohľadníc. Ich výber ovplyvnili aj obyvatelia mesta, ktorí svoje návrhy mohli zasielať prostredníctvom sociálnych sietí. Vznik pohľadníc mesta Šaľa podporil Nitriansky samosprávny kraj formou finančnej dotácie. Môžete si ich zaobstarať za 0,25€. Môžete si ch zaradiť do svojej zbierky alebo kamkoľvek odoslať, adresáti sa im iste potešia.

Vlani svetlo sveta uzrela aj Mapa Šaľa 2017. Ak sa pre náš portál, v čase jej vydania, vyjadrila hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová, tento propagačný materiál nie je určený na priamy predaj, ale pre potreby MsÚ. Skladaná mapa vyšla v náklade 1000 kusov, v slovenskom, anglickom a maďarskom jazyku.

Brožúra o súsoší

Brožúra Súsošie Najsvätejšej trojice je názov dielka, ktoré Mesto Šaľa vydalo vlani pri príležitosti Dňa samosprávy. Autorom je Miroslav Demín, ktorý zmapoval históriu tejto pamiatky a priblížil jej príbeh súčasníkom. Kúpiť si ju môžete za 3€.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM