Zlatica Gregorová Samospráva

Projekt cyklotrasy sa rozbehol: Mesto už hľadá záujemcu k propagácii

V súvislosti s výstavbou sa už rozbiehajú potrebné administratívne úkony. Onedlho radnica vyberie cenové ponuky na infotabule.

Ilustračný obrázok k článku Projekt cyklotrasy sa rozbehol: Mesto už hľadá záujemcu k propagácii
Zdroj: TASR

Mesto Šaľa už prednedávnom zverejnilo Verejné obstarávanie, kvôli výberu vhodnej firmy. Tá, ktorá predloží najvýhodnejšiu ponuku, bude projekt realizovať. Teraz radnica vyzýva záujemcov, aby predložili cenové ponuky na publicitu v rámci tohto projektu.

S komfortom

„Mestská cyklotrasa za zamestnaním do priemyselného areálu Šaľa“ splní sny mnohým Šaľanom, ktorí denne cestujú za prácou. Vybudovaním cesty pre dve kolesá sa už v dohľadnej dobe budú môcť po bezpečnej trase dopraviť svojim obľúbeným dopravným prostriedkom.

Cyklisti tak nebudú znečisťovať životné prostredie výfukovými plynmi a ešte k tomu naberú optimizmus pri prejazde okolitou prírodou. Mesto aj šaliansky podnik Duslo, ktoré od začiatku predstavenia projektu sľúbil angažovanosť a podporu, plánujú účastníkom trasy vybudovať plný komfort. Priamo pred podnikom bude stáť parkovisko, kam si budú môcť svoje tátoše odložiť počas pracovnej doby.

Publicita projektu

Ak bude známy dodávateľ výstavby, mesto sa bude môcť pustiť do výstavby. Aktuálne už šalianska radnica ponúka záujemcom, aby sa podieľali na publicite (propagácii, či reklame) tohto projektu. Mesto už aj zverejnilo Verejné obstarávanie: Podporné aktivity – publicita v rámci projektu „Cyklotrasa za zamestnaním do priemyselného areálu“.

Odolný materiál

Ako informuje v dokumente Eliška Vargová z Referátu pre rozvojovú stratégiu a štrukturálne fondy, Oddelenie stratégie a komunálnych činností MsÚ Šaľa, podstatou zákazky je „zabezpečenie podporných aktivít projektu týkajúcich sa publicity, t. j. výroba a osadenie dočasného pútača 1 ks a stálej tabule 1 ks v rámci projektu s názvom „Cyklotrasa za 2 zamestnaním do priemyselného areálu“. Predmetom zákazky je ponuka veľkoplošného pútača s minimálnymi rozmeromi 2,5 × 1,5m, „z gutbondu alebo ekvivalentu min. 5 mm, resp. hliníkovo plastový sendvič min. 3 mm hrúbky, potlač plnofarebnou samolepiacou fóliou, umiestnenie na oplotenie, lávku, či zariadenie cyklostojanu, podľa pokynov zhotoviteľa stavby.“ Pútač by mal byť z odolného materiálu.

So všetkými náležitosťami

Ako Eliška Vargová vo výzve uviedla, dočasný pútač musí obsahovať informácie, ktoré zaberú minimálne štvrtinu celej plochy a tak na pútači nesmie chýbať znak EÚ a informáciu o spoluúčasti EÚ na financovaní, odkaz na príslušný fond, názov a cieľ projektu, výška Nenávratného finančného príspevku ako aj logo IROP i údaj o začatí a ukončení výstavby cyklotrasy, odkazy na webové sídlo prijímateľa ako aj fotodokumentáciu pred a po výstavbe.

Stála tabuľa

V prípade stálej tabule platí, že musí byť na svojom mieste najmenej päť rokov od dokončenia výstavby cyklotrasy a mala by byť umiestnená na dobre viditeľnom mieste projektu. Podľa informácií Elišky Vargovej by mala byť minim. formátu A3 z odolného materiálu vrátane úchytov, z lešteného kameňa, skla, bronzu alebo iných materiálov. „Stála tabuľa bude vyhotovená ako hliníková tabuľa hrúbky min. 5 mm s trvácou plnofarebnou potlačou do exteriéru – potlač na samolepiacu fóliu použitím stálych ekosolventných farieb,“ uvádza sa v zákazke.

Do 9. mája

Predpokladaná hodnota zákazky je 746,33 eur bez DPH. Dočasný pútač bude potrebné dodať na začiatku realizácie výstavby cyklotrasy a trvalú tabuľu na konci realizácie stavebných prác počas výstavby cyklotrasy, ktorá bude v trvaní 7 mesiacov. Svoje ponuky môžete radnici zasielať do 9.mája 2018 do 10.00 hod. na adresu: MsÚ Šaľa, Partizánska 20, 927 01 Šaľa alebo elektronicky na mesto@sala.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM