Zlatica Gregorová Rôzne

Prípravné práce k obchvatu sa hýbu: Okresný úrad v Nitre začal stavebné konanie

V polovici októbra 2019 sa rozbehli záležitosti okolo očakávaného diela. S projektom „Cesta I/75 Šaľa -obchvat“ pokračujú.

Ilustračný obrázok k článku Prípravné práce k obchvatu sa hýbu: Okresný úrad v Nitre začal stavebné konanie
7
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Nedávno Úrad pre verejné obstarávanie zverejnil informáciu o tom, že Slovenská správa ciest, ako verejný obstarávateľ diela, vyhlásil súťaž na výber stavebného dozoru. Ten by mal byť známy približne v druhej polovici novembra tohto roka. V príprave na spustenie stavebných prác sa opäť pokročilo.

Začali stavebné konanie

Prednosta Okresného úradu Nitra Karol Borik pre náš portál uviedol: „Okresný úrad Nitra, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií oznámil začatie stavebného konania verejnou vyhláškou pre stavbu ,,Cesta I/75 Šaľa – obchvat” od km 3 do km 11,783 v k. ú. Dlhá nad Váhom, Šaľa, Trnovec nad Váhom, Horný Jatov pre stavebné objekty uvedené v žiadosti stavebníka, ktorým je Slovenská správa ciest, IVSC Bratislava.“

Okresnému úradu Nitra, odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií adresovala Slovenská správa ciest žiadosť o vydanie stavebného povolenia pre stavbu „Cesta I/75 Šaľa – obchvat“.

Zásahy

Ako je uvedené na webe Okresného úradu Nitra, povolenie sa týka demolácií, spätných rekultivácií, vegetačných úprav, samotného obchvatu, preložiek ciest, mostov, protihlukových stien a všetkých činností, potrebných k výstavbe. Demolačné práce by mali prebiehať v katastrálnom území Šaľa, konkrétne pôjde o odstránenie oplotenia s dĺžkou 21,5 m / v 5,858 km ako aj odstránenie oplotenia v 6,083 km až 6,317 km. Počíta sa aj s demoláciou domčeka a ďalšími prácami. V každom z uvedených obcí a meste Šaľa sa budú vykonávať stavebné zásahy, podľa zverejneného dokumentu.

Do 7 dní

Ako uvádza Okresný úrad Nitra v Oznámení o začatí stavebného konania, dokument by dotknuté obce aj mesto Šaľa mali mať vyvesený na svojej internetovej stránke počas najbližších 15 dní od doručenia oznámenia. Účastníci konania môžu proti nemu vzniesť námietky a to najneskôr do 7 dní od doručenia oznámenia, inak k nim nebude prihliadnuté.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z jesenných prác v Šali.

Foto: ilustračné

Slnečná jeseň praje prácam vonku: V Šali sadia zeleň a dopĺňajú ihriská, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM