Peter Štrbo Rôzne

Primátor v saku sadil stromy! Pozrite si to...

Hlava Šale sa činila! Martin Alföldi ukázal, že sa vie okrem primátorovania poriadne obracať aj s lopatou. V utorok sa tak rovno na námestí staral o výsadbu stromov a dokonca priložil i ruku k dielu. Lopaty sa chytil v saku a v elegantných nohaviciac

Mesto v utorok pripravilo pre deti v spolupráci s Európskou úniou naozaj atraktívny program. Jeho cieľom bolo zdôrazniť nastupujúcej generácii, že musíme žiť v súlade s prírodou. Žiaci sa zapájali do ekologických hier, prezentovali svoje nápady a v závere dňa sadili stromy.

V ranných hodinách prebiehala v Dome kultúry prvá časť z bohatého programu pripraveného v rámci projektu "Európskej únii záleží na tom, eko žijeme“. Žiaci z miestnych základných škôl sa zabávali rôznymi ekologickými hrami, dozvedeli sa viac aj o ekologických demonštráciách. Organizátori podujatia popoludní skonštatovali, že ich milo prekvapili znalosti šalianskych žiakov z oblasti ekológie.

Do nášho mesta pri tejto príležitosti zavítala aj zástupkyňa Európskej komisie na Slovensku Mária Kadrliaková. „Už nie sme len Slováci, všetci sme aj Európania, hranice sú už len čiarami na mape. Každý jeden z nás môže prispieť k tomu, aby sa nám žilo lepšie. Musíme byť k prírode ohľaduplní, aby ostala pre nás krásna a aby sme boli ešte dlho jej súčasťou,“ povedala v príhovore a potom spolu s primátorom Martinom Alföldim zasadila na Námestí Sv. Trojice strom ako symbol toho, že by sme mali robiť svoj domov krajším. Následne sa pridali aj žiaci základných škôl, ktorí dokázali, že by sa nestratili ani ako šikovní záhradkári.

Na mestskom úrade po celý deň prebiehala výstava „ekonápadov“ detí zo základných škôl, ktoré doplnili i práce zdravotne postihnutých detí z komunitného centra Joy House. V závere dňa boli najlepšie práce ocenené.

[size=14]Vo videu nájdete zábery z dnešného dňa, príhovor primátora i rozhovor s koordinátorkou projektu[/size]

Primátor v saku sadil stromy! Pozrite si to...
1
Galéria
eko_zijeme_v_sali
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM