Zlatica Gregorová Rôzne Správy

Prieskum spokojnosti Šaľanov: Sú služby a životné prostredie postačujúce?

Prinášame výsledky ankety, ktorú uskutočnilo Mesto Šaľa. Názory na služby a kvalitu životného prostredia sú rôzne.

Ilustračný obrázok k článku Prieskum spokojnosti Šaľanov: Sú služby a životné prostredie postačujúce?
Foto: Zlatica Gregorová

Aké názory vyjadrili obyvatelia nášho mesta v jednotlivých odvetviach si môžete prečítať v nasledujúcom článku. Kompletné výsledky zverejnilo Mesto Šaľa na svojom webe.

Oblasť služieb

Do hlasovania v prieskume spokojnosti so službami v meste Šaľa sa zapojilo 27,22% mužov a 72,78 % žien vo veku od pätnásť do šesťdesiatšesť a viac rokov. Kladné odpovede v súvislosti so spokojnosťou s poskytovanými službami v Šali vyslovilo skoro 46% opýtaných, nespokojných bolo približne 28%. Čo sa týka využívania služieb, spomedzi všetkých dominovali obchodné služby, tie využíva skoro 20% opýtaných v prieskume Mesta Šaľa. Ďalej sú to stravovacie a na treťom mieste zdravotnícke služby.

Prieskumom získalo mesto odpovede na otázku, čo obyvateľom chýba. Občania ( 38,48 %) by privítali viac služieb v oblasti zdravotníctva, potom viac kultúry a športových podujatí aj rozšírenie obchodných možností.

Oblasť životného prostredia

Výsledky prieskumu v ďalšej dôležitej oblasti pre obyvateľov mesta priniesli opäť zaujímavé podnety. Svoj názor vyjadrilo pribl. 28% mužov a pribl. 72% žien vo veku od pätnásť do šesťdesiatšesť rokov a viac. Automobil podľa výsledkov nevlastní 15,15% opýtaných, ostatní sú majiteľmi jedného, dvoch alebo aj troch áut. Z výskumu vyplynulo, že najviac jazdíme v aute sami a to až 29,05%. Skoro 40% Šaľanov najradšej chodí po meste pešo.

V ankete o separovaní odpadu Šaľania uvideli, že najviac triedia papier (60,58%), sklo (63,90) a plasty (74,27) opýtaných. Vyše 60% občanov uviedlo, že životné prostredie v meste je pre nich prijateľné s malými výhradami.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM