Zlatica Gregorová Kultúra

Prídťe sa jarne naladiť: Šaliansky domček ponúka Prebudené detaily, FOTO

Milovníci pestrých obrázkov si prídu na svoje. V Dome ľudového bývania v Šali pre vás pripravili novú výstavu Prebudené detaily.

Ilustračný obrázok k článku Prídťe sa jarne naladiť: Šaliansky domček ponúka Prebudené detaily, FOTO
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Nadýchať sa sviežej jarnej atmosféry ponúknu miestni fajnšmekri, členovia Klubu fotografov Terra Wag pri KS Večierka. Obľúbený historický dom sa premenil na pestrú prírodu s kvetmi, zákutiami aj rôznymi živočíchmi v rozmanitých podobách, zachytených fotoaparátom. Vystavujúcimi autormi sú 6 členovia klubu: Ivet Bajová, Gabriel Bergendi, Silvia Szilágyi, Milan Kriška, Attila Mészáros a Iveta Sládečková Szöcsövá. Na pribl. 35 fotografiách ponúkajú pohľady do jarnej prírody svojou optikou.

Čaro jari

Viac o výstave prezradila Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianskeho múzea: „Každé ročné obdobie má svoje čaro. Vo všeobecnosti sa však asi takmer každý najviac teší na príchod jari. Oteplí sa vzduch, čuchové zmysly pohládzajú rôzne vône a oči si vychutnávajú nekonečné pohľady na prebúdzajúcu sa prírodu po dlhom zimnom spánku. Častokrát si však človek v zhone každodenných činností nevšimne detaily, ktoré nám príroda a prostredie okolo nás ponúka k zhliadnutiu.

O tom, ako sa šalianskym fotografom podarilo zachytiť nevšedné momenty sa môžete presvedčiť na vlastné oči aj vy. Podľa slov Ľubice Packovej – Zahradárovej uvidíte jedinečné a dych vyrážajúce fotografie zachytávajúce prebúdzajúcu sa prírodu a rôzne predmety v detailoch, ktoré vtiahnu každého do prostredia, kde boli nasnímané a navždy sa vryjú do pamäti.

Zvieratá z Humanity

Výstavu si môžete pozrieť od utorka do soboty v čase od 9.00 – 12.00 hod. a od 12.30 – 17.00 hod. Okrem fotografií sa v sobotu 23. marca 2019 v čase od 9.00 do 16.30 hod. na nádvorí Domu ľudového bývania ocitnú aj živé zvieratá. Pricestujú z Detskej farmy Humanita z Kráľovej nad Váhom a budete si môcť užiť príjemné chvíle v ich spoločnosti.

Prídťe sa jarne naladiť: Šaliansky domček ponúka Prebudené detaily, FOTO
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM