Zlatica Gregorová Rôzne

Prichádza víkend a s ním vytúžený relax: Čo tak inšpirovať sa našou ponukou?

Jeseň je v plnom prúde a tak si treba vychutnať naplno voľné dni. Ak by ste náhodou nevedeli, kam vyraziť, tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Prichádza víkend a s ním vytúžený relax: Čo tak inšpirovať sa našou ponukou?
Foto: Zlatica Gregorová

Vedzte, že štartuje veľký Vlčiansky jarmok, navštíviť môžete aj festival šalianskych mám Rodina s láskou alebo zabehnite do kina. Nebude chýbať ani športová ponuka hádzanej a futbalových zápasov.

KULTÚRA

6. október 2018 o 10.00 hod., Estrádna sála DK Šaľa

RODINA S LÁSKOU (Zjedli sme dúhu)

2. ročníkom spoločenského podujatia sa začne prvý októbrový víkend. Po vlaňajšej premiére sa ho môžete zúčastniť opäť. Organizačne ho pripravili členky Materského centra Mamy mamám v Šali. V priestoroch kultúrneho domu môžete zažiť aj vidieť veľa zaujímavostí, ktoré organizátorky nachystali v spolupráci s pozvanými hosťami. Priamo počas podujatia sa deti budú môcť zahrať spolu s lektorkami a pozrieť si aj divadelné predstavenia. Súčasťou podujatia budú aj tvorivé dielne s množstvom skvelých nápadov na dekorácie alebo výrobu módnych doplnkov.

5.- 7. október 2018, od piatku 18.00 hod., Vlčany

XXVIII. VLČIANSKY JESENNÝ JARMOK

Jarmočný program s pravou atmosférou obľúbených trhov si môžete prísť vychutnať do neďalekých Vlčian počas najbližšieho víkendu. V trojdňovom podujatí organizátori ponúknu viacero hudobných vystúpení, súťažné varenie rybacej polievky – Halászlé, nebude chýbať ani tradičný Oberačkový sprievod.Do programu budú zapojené aj miestne mažoretky, ktoré budú prechádzať obcou až k pódiu, kde sa občanom prihovorí starosta Gyula Iván.

Počas jarmočných dní sa môžete tešiť aj na IV. ročník Súťaže historických ručných hasičských striekačiek blízko artézskej studne Lóger. Pripravená je taktiež aj výstava obrazov Ivety Takácsovej a Petra Horvátha, ktorú si môžete pozrieť v pri­estoroch spoločenského centra. Vyhodnotia aj foto súťaž, predstavia sa milovníci vtáctva a prírody z Kolárova a fanúšikovia sa môžu tešiť aj na futbalové stretnutia domáceho mužstva. V posledný deň sa budú konať bohoslužby. Neskôr prebehne kladenie vencov. Popoludnie bude patriť ešte vystúpeniam hudobných skupín a speváka Charlieho.

Viac si môžete prečítať TU: TOP októbrové tipy pre vás: Kam sa vybrať a čo zaujímavé zažiť v Šali a okolí?

ŠPORT

Hádzaná

5. október 2018 19.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

6. kolo Slovnfat Extraligy mužov v hádzanej

HKM Šaľa – MŠK Považská Bystrica

6. október 2018 18.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

4. kolo MOL Ligy v hádzanej žien

HK Slovan Duslo Šaľa – HK Gábor Bánovce na Bebravou

Futbal

06. október 2018, 10.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz / III. liga SD

FK Slovan Duslo Šaľa – ŠK Šurany

06. október 2018, 12.30 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz / III. liga MD U17

FK Slovan Duslo Šaľa – ŠK Šurany

07. október 2018, 12.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz / III. liga MŽ U13 JV ZsFZ  10. kolo

 FK Slovan Duslo Šaľa B – MŠK Želiezovce

07.október 2018, 10.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz / III. liga SŽ U15 JV 

FK Slovan Duslo Šaľa B – MŠK Želiezovce

KINOTIPY KINA ŠAĽA

6. – 7. október 2018 20.00 hod.

Venom (Venom)

Tom Hardy sa predstaví ako jeden z najznámejších komiksových antihrdinov od Marvelu. Réžia: Ruben Fleischer  •  Scenár: Kelly Marcel, Todd McFarlane (postavy), David Michelinie (postavy), Jeff Pinkner, Scott Rosenberg  •  Producent: Avi Arad, Amy Pascal, Matt Tolmach  • Hudba: Ludwig Göransson  •  Hrajú: Tom Hardy, Michelle Williams, Jenny Slate, Riz Ahmed

Keď sa novinár Eddie Brock stane hostiteľom nebezpečného mimozemského symbionta, stáva sa z neho jedna z najväčších hrozieb pre ľudstvo, no najmä pre neho samého.

7. október 2018 18.00 hod.

Hastrman (Hastrman)

Réžia: Ondřej Havelka • scenár: Ondřej Havelka, Petr Hudský • Kamera: Diviš Marek • Hudba: Petr Wajsar • Hrajú: Karel Dobrý, Simona Zamrznutá, Jan Kolařík, Jiří Maryško, David Novotný, Norbert Lichý, Vladimír Polívka

Romantický thriller s Karlom Dobrým v hlavnej úlohe hastrman vznikol na motívy oceňovaného románu Miloša Urbana. Romantický a zároveň ironický príbeh hastrman alias baróna de Caus (Karel Dobrý), ktorého láska k vidieckej dievčine Katynce (Simona Zamrznutá) napĺňa netušeným šťastím i stravujúci vášňou.

Baron sa vracia so svojím sluhom (Jiří Lábus) z ciest po svete, aby obnovil rybníky na svojom panstve. Ako moderný a osvietený človek sa životu miestnych vymyká. Stredom jeho záujmu sa stane nespútaná a výnimočná richtárovho (David Novotný) dcéra Katynka revoltujúce proti autoritám vášnivým uctievaním prírody a pohanských rituálov. Inteligentný a krásnou dievčinou sú očarení všetci, aj učiteľ Voves (Jiří Maryško) a farár Fidelius (Jn Kolařík). Čím viac sa Katynka hastrman približuje, tým viac v ňom rastú pochybnosti, či ako človek vo zvierati a zviera v človeku tentoraz obstojí. Film vznikol na motívy románu Miloša Urbana oceneného Magnesia Litera.

7. október 2018 16.00 hod.

Piadinôžka (Smallfoot)

Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku.

Réžia: Glenn Ficarra, John Requa  •  Scenár: Glenn Ficarra, John Requa  •  Hudba: Chris­tophe Beck  •  Hrajú: Zendaya, Channing Tatum, Danny DeVito, Gina Rodriguez, James Corden  • Producent: Glenn Ficarra, John Requa Animované dobrodružstvo pre všetky vekové kategórie obráti mýtus hore nohami, keď mladý šikovný Yeti nájde niečo o čom si myslel, že neexistuje, človeka – piadinôžku.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM