Zlatica Gregorová Kultúra

Pribudli nové krúžky v centre voľného času: Čomu sa môžete podučiť?

Po odznení letných prázdnin sa školákom začali povinnnosti, ale aj príjemnejšie trávenie voľného času. Čakajú na vás viaceré novinky.

Ilustračný obrázok k článku Pribudli  nové krúžky v centre voľného času: Čomu sa môžete podučiť?
Foto: Zlatica Gregorová

Každého, kto by mal záujem príjemne stráviť svoje voľné chvíle a najmä sa niečomu zmysluplnému venovať, prichádzajú v ústrety záujmové krúžky. Sú vhodné pre dievčatá aj chlapcov rôzneho veku. Každý si nájde niečo podľa svojho záujmu, či to, v čom by si chcel rozšíriť svoje schopnosti.

Nové krúžky

Ako nám povedal riaditeľ Centra voľného času TIP – TOP v Šali, Michal Malárik, tešiť sa môžete na nové krúžky ako napr.: programovanie, Lego klub, English klub, Krúžok plastikového modelárstva, či Malý vedec. „Máme svojich interných lektorov, ktorí budú viesť záujmové krúžky, aj externistov,“ prezradil riaditeľ. Možností zabaviť sa máte viacero. Novinkami bude Programovanie pre stredoškolákov, kde sa budete môcť naučiť základy z rôznych jazykov, základy Pascal Lazarus, pokračovať budete Python – om a nakoniec sa naučíte pracovať s HTML + CSS PHP. Krúžok programovania bude prebiehať vždy v piatok 17.00 – 19.00 hod.

Krúžok digitálnych technológií obsahuje všetko podstatné k tomu, aby ste spoznali „ako funguje a čo všetko dokáže váš počítač. Priučíte sa základom práce s počítačom aj internetom, zábavnou guličkou, ale virtuálnou realitou. Spoznáte tajný život Android tabletov, zabavíte sa pri riešení logických hier a aj detskom programovaní, “ informuje ďalej riaditeľ Malárik. Krúžok bude v piatok od 14.00 – 16.00 hod.

Počítače aj geografia

K ďalším záujmovým útvarom, kde si môžete obohatiť svoje zručnosti a vedomosti je Informatika pre žiakov základných škôl. Naučíte sa tu, čo je to robotika a načo sú drony, či vytvárať prezentácie. Pochopíte prácu s textovým aj tabuľkovým editorom, aj to ako funguje napríklad 3D tlačiareň. Krúžok bude v piatok 15.00 – 17.00 hod. Ojedinelým bude Geografický krúžok. Počas práce v ňom sa naučíte rôznym aktivitám v teréne, i to, ako sa tvoria mapy, modely, využitie geografických aplikácií, či prácu s GPS. Tento krúžok môžete navštevovať v sobotu od 9.00 – 11.00 hod.

Do krúžkov sa ešte stále môžete prihlasovať. Stačí vyplniť prihlášku a priniesť ju do CVČ v Šali. Šalianske deti platia 2 eurá/ mesačne a decká, bývajúce mimo nášho mesta, platia 10 – eurový mesačný poplatok.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM