Martin Bohunický Hádzaná

Preview: Šláger kola medzi Šaľou a Porubou rozhodnú maličkosti

Mestská športová hala v Šali bude v sobotu svedkom TOP zápasu 15. kola WHIL, domáce Duslo privíta silného súpera z Ostravy, DHC Sokol Poruba.

Ilustračný obrázok k článku Preview: Šláger kola medzi Šaľou a Porubou rozhodnú maličkosti
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

Hádzanárky Poruby v tejto sezóne doslova valcujú všetko, čo im príde do cesty. Rozbehnutý tím Jána Beňadíka nenašiel premožiteľa ani v podobe Michaloviec, jediné dve prehry zaznamenali Porubanky so Slaviou a Mostom. Oba tieto zápasy skončili rozdielom jediného gólu a práve zápas s Mostom spred dvoch týždňov znamenal prvú prehru Poruby na domácej palubovke po 2 rokoch! Momentálne je tím z Ostravy na 4. priečke, no má zápas k dobru, ktorý ho môže dostať pred Michalovce i Veselí na 2. priečku.
Najlepšími strelkyňami tímu z hraníc Moravy a Slezska je so 74 gólmi česká reprezentantka, Romana Chrenková. So 68 gólmi jej sekundujú najlepšia hádzanárka SR za rok 2011, skúsená Alžbeta Tóthová a ďalšia česká reprezentantka, Michaela Hrbková.

Neporaziteľnosť Šale na domácej palubovke teda bude podrobená náročnej skúške. Generálku na pôde Senca naše hráčky príliš nezvládli. Hoci stávkové kancelárie výrazne favorizovali náš kolektív, nevýrazný výkon plný chýb a deravá obrana znamenali víťazstvo Senca o dva góly. Za sobotňajším súperom zaostáva Šaľa v tabuľke o 4 body, ako bolo spomenuté, Poruba má ešte k tomu zápas k dobru.
Rozhodnúť zápas môže aj strelecká kvalita, ktorá je podľa tabuľky strelcov mierne na našej strane. Nášmu tímu kraľuje talentovaná Simona Szarková so 77 gólmi, tesne jej so 74 presnými zásahmi sekunduje Lucka Bérešová.

Zo vzájomných zápasov vyplýva, že Poruba si zo šalianskej palubovky ešte nikdy body neodniesla. V minulej sezóne Šaľa zvíťazila pomerom 24:21, rok predtým sa tešili naše hráčky po víťazstve v pomere 32:28. Oba tímy si už stihli zahrať spolu aj v tomto ročníku, hneď v prvom kole zvíťazila Poruba na domácej palubovke nad našim kolektívom v pomere 31:28. Hviezdila predovšetkým ľavá spojka Poruby Pavla Poznarová, ktorá vsietila 10 gólov! Táto hráčka to proti slovenským tímom vie, zahviezdila aj proti Michalovciam, ktorým strelila o dva góly menej. Na našej strane sa v prvom vzájomnom zápase v tejto sezóne darilo sedemgólovej Lucke Súkenníkovej.

Keďže program WHIL je úvode roka pomerne nahustený, dôležitým faktorom môže byť aj únava. A keďže hráčky Poruby mali v stredu voľno, práve únava našich hráčok môže prikloniť misky váh na stranu Sokola. Šaľa bude tlačená vynikajúcim publikom, čo taktiež býva dôležitým faktorom, ktorý rozhoduje zápasy. Náš fanklub stihol vyzdvihnúť už aj tréner hostí:

„Na české alebo slovenské pomery sa jedná o skutočne výnimočný zápas. Atmosféra je v Šali tradične výborná. Dievčatá sa ale na ňu jednoznačne tešia, pretože ich dokáže ešte viac nabudiť. Vždy je to lepšie, ako keď hráte pred prázdnou halou. Stretnutie bude mať určite veľký náboj,“ podotkol Ján Beňadik.
Zápas pravdepodobne rozhodnú maličkosti, môžeme sa tešiť na špičkovú ženskú hádzanú. Príďte povzbudiť naše dievčatá v sobotu, o 18:00.

Náš tip: Ťažko odhadnúť víťaza, pravdepodobne sa však zápas skončí najtesnejším rozdielom.

Program 15.kola WHIL:

Šaľa – Poruba
Zlín – Michalovce
Písek – Olomouc
Jindřichov Hradec – Most
Slavia Praha – Senec
Nitra – Partizánska

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM