Martin Bohunický Hádzaná

Preview: Šaľa vyzve v semifinále play-off Partizánske

Už niekoľko týždňov vopred bolo jasné, že play-off Slovenskej časti WHIL bude vyzerať identicky ako minuloročné. Šaľa privíta Partizánske, do Michaloviec cestuje Senec.

Ilustračný obrázok k článku Preview: Šaľa vyzve v semifinále play-off Partizánske
Foto: Milan Pospiš / Zdroj: M-Foto Šaľa

V minulej sezóne boli očakávania pred play-off obrovské. Partizánske nielenže obralo naše hráčky o triumf v Slovenskom pohári, cenný skalp si dokázal Danlog odviezť aj z našej palubovky. Súperovi sme teda mali čo vracať. Zvyšné ligové zápasy, vrátane toho v Partizánskom, zvládli Šalianky lepšie a v základnej časti si vybojovali bronz. Partizánske skončilo až ôsme.

Play-off len potvrdilo, že Partizánske to na Šaľu vie. V prvom zápase zvíťazila Šaľa pomerom 22:21, deň na to však Partizánske získalo cenný bod za výhru 20:21 a bolo vyrovnané. Séria, pokračujúca na palubovke Partizánskeho aj v treťom zápase priniesla obrovskú drámu, zápas rozhodoval opäť jediný gól a radovala sa Šaľa v pomere 29:30. Nasledujúci deň konečne Šalianky naplno potvrdili rolu favorita a v defenzívne ladenom stretnutí zvíťazili 13:20.

Nesmierne vyrovnané duely sľubovali do aktuálnej sezóny ďalšie skvelé predstavenia. Partizánskemu však v Šali chýbala akási iskra a domáce hráčky rozobrali súpera suverénne 34:20. Zaujímavý bol aj posledný vzájomný zápas na pôde Partizánskeho, domáce hráčky viedli po polčase o 5 gólov, no nedokázali doviezť zápas do úspešného konca a napokon prehrali 22:26.

Na domáce zápasy Šale je vypísaný kurz na jednotku 1,15. Duslo je favoritom celej série, obzvlášť preto, že na domácej palubovke je takmer neporaziteľné. Záverečná domáca prehra s Mostom by nemala mať na domácu formu chemičiek výraznejší vplyv.

Potiahnuť svoj kolektív za prekvapením môže len jedna hráčka, Klaudia Michnová. Suverénne najlepšia strelkyňa celej WHIL je najväčšou hviezdou Partizánskeho a hostia sa teda budú spoliehať predovšetkým na jej nesporné kvality. No jedna hráčka tím nerobí a v súčte je na tom kvalitatívne lepšie Šaľa, čo by sa malo aj prejaviť.

Oba tímy disponujú kvalitou aj na brankárskych postoch. Šalianske brankárky (Túrociová, Grandtnerová) majú dohromady 43% úspešnosť zásahov, čo ich radí na druhé miesto celej ligy. Partizánske je so 42% tretie.

Minulú sezónu Partizánske dokázalo Duslo viackrát potrápiť a poraziť, no naše hráčky v priebehu sezóny dokázali výrazne dozrieť a mali by sa tešiť z relatívne bezproblémového postupu.

Náš tip: Šaľa s prehľadom zvládne domáce zápasy, Partizánske sa doma vyhecuje a získa aspoň čestný bod, no postupu Dusla nezabráni – 3:1.

Program zápasov:
13.4. 18:00 v Šali
14.4. 10:30 v Šali
20.4. 18:00 v Partizánskom
21.4. 15:00 v Partizánskom
24.4. 18:00 v Šali

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM