Peter Štrbo Hádzaná

Preview: Poruba doma stále bez prehry

V 20.kole čaká chemičky mimoriadne náročná previerka na palubovke českej Poruby, ktorej dres si obliekajú aj dve bývalé hráčky Šale Dubajová a Tóthová. Pripravia Šalianky ofenzívne ladenému súperovi prvú domácu prehru?

Šaľa môže cestovať k našim západným susedom dobre naladená, nakoľko v uplynulom kole zdolala nevyspytateľný Zlín po výbornom výkone 28:23 a v zápase sa skvelým spôsobom vyrovnala s absenciou Veselkovej a Bahýlovej. Aj v tomto stretnutí sa preukázala sila šalianskeho kolektívu, vynikajúco zachytala Grandtnerová a až 6 hráčok zaznamenalo 4 a viac gólov (Trochtová, Szarková, Porubská, Vidiečanová, Bérešová, Pileková). Šaľa si v tabuľke WHIL naďalej udržiava vedúcu priečku a na jar odchádzala z palubovky ako zdolaná len v jednom prípade a to po nešťastnej prehre v Písku. V sobotu sa však našim dievčatám postaví do cesty súper z kategórie najsilnejších.

Sokol Poruba sa v tejto sezóne prezentuje viac ako solídnymi výkonmi a ťaží najmä z vynikajúcej ofenzívy. Náš najbližší súper doposiaľ strelil najviac gólov spomedzi všetkých účastníkov WHIL (582). Aktuálne patrí tomuto celku 4.priečka, keď v 18 zápasoch zaznamenali zverenky Jána Beňadika 12 výhier, 1 remízu a 5 prehier pri skóre 582:511. Proti sebe sa tak v sobotu postavia tím s najlepšou ofenzívou v súťaži (Poruba strelila 582 gólov) proti družstvu s najmenším počtom inkasovaných gólov v celej WHIL (Šaľa inkasovala 412).

Zápasy Poruby sú zväčša bohaté na góly, výnimkou bol azda len prvý vzájomný zápas Dusla s Porubou, kde ich padlo pomerne málo a Šaľa po oduševnenom výkone zdolala českého súpera 24:21. Vynikajúci zápas odohral celok z Ostravy v uplynulom kole na palubovke Iuventy Michalovce, kde sa o body bojovalo až do záverečného hvizdu a domáce rozhodli o svojej výhre 35:34 len niekoľko sekúnd pred koncom hracej doby a po novom roku je to zatiaľ jediná prehra nášho sobotňajšieho súpera. Už teraz je jasné, že Šaľu nečaká u našich západných susedov nič jednoduché, Poruba je totiž na domácej pôde absolútne suverénna a ako jediný účastník WHIL vyhrala v každom domácom stretnutí. Chemičky tak môžu ako prvé „ukradnúť“ body z palubovky nezdolaného, čo je zaiste veľká motivácia.

Poruba vynikajúco zvláda rýchle protiútoky, v tomto ukazovateli sa jej žiadny iný účastník WHIL nevyrovná, z rýchlych protiútokov strelila už 177 gólov (Šaľa 134 gólov). V ofenzíve sa „Češky“ nespoliehajú na jednu, ale hneď niekoľko vynikajúcich kanonierok. Najväčšou hviezdou je Alžbeta Tóthová, ktorá doposiaľ strelila 131 gólov, čo jej zaručuje priebežné druhé miesto v tabuľke kanonierok, vynikajúcu formu má však aj Romana Chrenková (109 gólov) a nemožno zabúdať ani na Katarínu Dubajovú (83 gólov). Tóthová a Dubajová sú pre fanúšikov šalianskej hádzanej známymi menami, nakoľko si obe v nedávnej minulosti obliekali dres šalianskeho Dusla. Pripravia chemičky českú Porubu o prvé domáce body?

Poruba „doma“: 9 zápasov, 9 výhier, skóre 323:242, 18 bodov

Šaľa „vonku“: 8 zápasov, 5 výhier, 3 prehry, skóre 213:184, 10 bodov

Forma Poruby:

16.kolo: Partizánske – Poruba 28:325 (Tóthová 11/5, Chrenková 7/3, Vítková 6) 17.kolo: Poruba – Zlín 35:24 (Chrenková 11/2, Tóthová 6/1) 18.kolo: Slavia – Poruba 28:28 (Hrbková 8, Chrenková 6/1, Dubajová 6) 19.kolo: Michalovce – Poruba 35:34 (Tóthová 10/2, Chrenková 8/2, Vítková 5)

Program 20.kola:

Senec – Most Písek – Veselí Zlín – Olomouc Nitra-Sereď – J.Hradec Slavia – Michalovce

[center]TABUĽKA PO 19.KOLE:[/center]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM