Peter Štrbo Hádzaná

Preview: Náročná česká previerka

Chemičky nečaká v 16.kole prechádzka ružovou záhradou. Český Sokol Písek na domácej palubovke potrápil v tejto sezóne už nejedného kvalitného súpera. Duslu bude navyše citeľne chýbať pre vážne zdravotné problémy Ivana Bahýlová.

Hádzanárky Šale pred týždňom bez problémov zdolali nováčika súťaže UDHK Nitra-Sereď 39:19 a prepracovali sa na čelo WHIL. Michal Lukačín si po stretnutí veľmi pochvaľoval, že mohol dať príležitosť celej lavičke a tá sa mu za dôveru odvďačila dobrým výkonom. Verných fanúšikov potešila v druhom polčase najmä Simona Szarková, ktorá po predlhej rekonvalescencii opäť naskočila do hry (v sezóne už strelila jeden gól zo sedmičky, no priamo do zápasu zasiahla až teraz, pozn. red.)a všetci veria, že sa v závere sezóny dostane do formy z predchádzajúceho ročníka. Šaľa ju bude potrebovať, nakoľko sa v jej drese s určitosťou nepredstaví naša najlepšia strelkyňa z posledných zápasov Ivana Bahýlová, ktorá má vážne zdravotné problémy a dievčatá cez víkend iste zabojujú aj za ňu. Touto cestou jej prajeme najmä pevné zdravie. Proti českému Písku to však Šalianky nebudú mať ľahké. Zverenky Jana Slavíka si síce v poslednom kole odniesli z Michaloviec poriadny debakel 38:23, doma však body náš najbližší súper príliš nepúšťa, na vlastnej palubovke prehral len jediný zápas a to práve s Iuventou Michalovce 25:28. S prehrami odišli z Písku družstvá ako Zlín (39:29), Poruba (30:27) či Olomouc (33:30). Sokol aktuálne figuruje s vyrovnanou bilanciou 6 výhier, 1 remíza a 6 prehier na 8.mieste tabuľky. V prvom vzájomnom zápase sa Šaľa tešila z tesného víťazstva 32:30, proti Písku však chemičky v záverečnej desaťminútovke takmer prešustrovali šesťgólový náskok. Kanonádu predviedli domáca Trochtová (10 gólov) i Luzumová v drese hostiek (11 gólov). Spojke Ivete Luzumovej sa strelecky darí počas celej sezóny, zaznamenala už skvelých 91 gólov a je piata najlepšia strelkyňa WHIL, v poslednom kole však nehrala a je tak otázne, či sa predstaví proti Duslu. Extrémne nebezpečná je však aj Borovská so 76 gólmi (celkovo desiata). Šaľa sa bude chcieť oprieť najmä o kvalitnú defenzívu, ktorá ju zdobí počas celej sezóny (inkasovali sme najmenej spomedzi všetkých tímov, ktoré odohrali plný počet stretnutí). Diváci budú zrejme svedkami vyrovnaného duelu, kde ani jedno z družstiev nie je jasným favoritom. Veríme však, že na konci budú spokojnejšie naše dievčatá.

Sokol Písek – bilancia doma: 7 zápasov, 5 výhier, 1 remíza, 1 prehra, 232:180, 11 bodov

Posledné 3 zápasy: 11.kolo: Písek – Senec 44:19 (Luzumová 10, Borovská a Stellnerová po 8) 14.kolo: Písek – Poruba 30:27 (Luzumová 9, Borovská 8) 15.kolo: Michalovce – Písek 38:23 (Borovská a Vyhnalová po 5)

Program 16.kola:

Most – Veselí Senec – Michalovce Partizánske – Poruba Slavia – Zlín Nitra-Sereď – Olomouc

[center]TABUĽKA PO 15.KOLE[/center]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM