Peter Štrbo Hádzaná

Preview: Hádzanárky privítajú súpera z kategórie najsilnejších

Po reprezentačnej prestávke sa cez víkend opäť rozbehnú súboje o majstrovské body v medzinárodnej WHIL. Šaľa privíta v šlágri kola Porubu, ktorá sa pred sezónou výrazne posilnila a čaká ju tak veľmi ťažký oriešok.

Kolotoč zápasov WHIL sa po reprezentačnej prestávke opäť rozbieha. Posledný majstrovský zápas odohrali naše dievčatá ešte 12.októbra, v Zlíne vtedy zvíťazili po dramatickom priebehu 28:25 a v tabuľke sa posunuli na prvé miesto. Strelecky sa darilo najmä Bérešovej (7 gólov) a Veselkovej (6). V sobotu však privítame podľa všetkého ešte kvalitnejšieho súpera. DHC Sokol Poruba sa pred sezónou výrazne posilnil, získal najlepšiu kanonierku posledných sezón Alžbetu Tóthovú či Katarínu Dubajovú, ktorá si v minulej sezóne obliekala ešte dres Dusla a v posledných stretnutiach sa dostala do veľmi dobrej formy. Manažmentu nášho najbližšieho súpera sa podarilo do svojich radov zlákať aj českú reprezentantku Petru Vítkovú. Poruba má v tejto sezóne najvyššie ambície a po veľkých predsezónnych zmenách sa razom zaradila medzi hlavných ašpirantov na celkové prvenstvo v súťaži. Očakávania verejnosti zatiaľ zverenky Jána Beňadika napĺňajú do bodky, svedčí o tom aj famózny výsledok tohto mužstva v poslednom kole. Poruba pripravila Michalovciam jednu z najväčších prehier posledných rokov, keď na domácej palubovke zvíťazila najmä vďaka skvelému druhému polčasu 33:21. Tóthová v tomto stretnutí nastrieľala 12 gólov a od začiatku sezóny sa strelecky presadila už 53 krát. Poruba má na svojom konte rovnako ako Šaľa päť výhier a jednu porážku, ktorú zaznamenala práve s našim posledným súperom HC Zlín.

Ostravský celok si je vedomý svojich kvalít a pre úspech v tomto zápase urobí maximum.// „Dievčatá sa z reprezentačného zrazu Česka a Slovenska vrátili v poriadku, máme za sebou už tri tréningy a zdravotne sme na tom lepšie, než pred dvoma týždňami,“// vyjadril sa cez týždeň trenér Ján Beňadik pre portál hazenaporuba.cz. Tréner Poruby sa pokúsil zhodnotiť aj náš kolektív.„Šaľa hrá veľmi dobre v obrane, čo je evidentné aj pri pohľade na tabuľku, z celkov ktoré odohrali šesť zápasov má najmenej inkasovaných gólov. Tím je dva roky pohromade, takže je zohraný a vsádza väčšinou na kolektívny výkon," uviedol Beňadik pre portál hazenaporuba.cz a na záver dodal, že sa teší na dobrú atmosféru, ktorá bude v našej športovej hale panovať. S týmto tvrdením môžeme len súhlasiť, náš skvelý fanklub sa už niekoľko dní mobilizuje na tento zápas a opäť sa tak môžeme tešiť na vynikajúcu atmosféru. Stretnutie sa začína v sobotu (29.10.) o 18:00.

Posledné tri zápasy Poruby:

4.kolo: HC Zlín – Sokol Poruba 38:21 (Dubajová a Mrózková po 5 gólov) 5.kolo: Sokol Poruba – Slavia Praha 39:33 (Tóthová 11, Dubajová 7, Hrbková 6) 6.kolo: Sokol Poruba – Iuventa Michalovce 33:21 (Tóthová 12/4, Chrenková 6, Selucká 5)

Program 7.kola:

Most – Piccard Senec Veselí n/M – Písek Olomouc – Zlín Michalovce – Slavia Praha Jindr.Hradec – Nitra-Sereď

Súvisiace články: [link=http://www­.sala24.sk/clan­ky?extend.114778_WHIL­%3A-Sala-v-Zline-vitazne.55]Šaľa v Zlíne víťazne[/link]

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM