Peter Štrbo Hádzaná

Preview: Hádzanárky opäť naskočia na interligový vlak

Po trojtýždňovej prestávke pokračuje WHIL už cez víkend 14. kolom. Hádzanárky Šale cestujú na českú pôdu, kde sa stretnú s hráčkami Jindřichovho Hradca. Tento celok hostilo Duslo hneď v úvodnom kole aktuálneho ročníka a v stretnutí si viedlo veľmi d

Síce sa WHIL nehrala tri týždne, Šalianky toho stihli za ten čas viac než dosť. Zúčastnili sa medzinárodného turnaja vo švajčiarskom St. Gallene a medzi sviatkami aj finálového turnaja Slovenského pohára, ktorý tento rok organizovalo Partizánske. V semifinále podali Šalianky výborný výkon a z bojov o Slovenský pohár vyradili obhajcu trofeje i aktuálneho slovenského majstra Iuventu Michalovce (24:20). Na ďalší deň čakalo naše dievčatá finále proti domácemu Partizánskemu a hoci bola Šaľa v tomto stretnutí miernym favoritom, Partizánčanky sa jej nezľakli a hnané početnou diváckou kulisou po víťazstve 26:20 dokráčali k celkovému triumfu. Vo veľmi dobrom svetle sa počas tohto turnaja ukázala Ivana Bahýlová, ktorá bola v oboch dueloch našou najúspešnejšou strelkyňou (Michalovce – 6 gólov, Partizánske – 4 góly). Teraz však „chemičky“ musia preladiť na interligovú nôtu, nakoľko sa opäť rozbieha kolotoč zápasov medzinárodnej WHIL.

Stretnutie 14.kola odohrá Duslo na palubovke Jindřichovho Hradca, ktorý v prebiehajúcom ročníku zbiera body len veľmi ťažko. Aktuálne patrí českému celku predposledná priečka so ziskom troch bodov za jedno víťazstvo (Most) a jednu remízu (Nitra-Sereď) pri skóre 270:353. Zverenky Reného Kumpána všetky body získali v domácom prostredí a mohlo ich byť aj o niečo viac, no až dva duely prehrali o jediný gól – Olomouc 20:21, Senec 25:26 a práve v poslednom odohranom kole (11.kolo) prehral náš najbližší súper doma so Zlínom len tesne 29:31. Šalianky sa s J.Hradcom stretli hneď v prvom kole na domácej palubovke a bolo z toho jednoznačné víťazstvo „chemičiek“ v pomere 34:17. Tím okolo Michala Lukačína bojoval vtedy najmä s prehnane tvrdou, miestami až agresívnou hrou Hradca, ktorého hráčky si až príliš často odpykávali dvojminútové tresty a na úspešný výsledok tak ani len nemohli pomýšľať. V drese Šale sa strelecky darilo triu Weibelová, Trochtová, Bérešová, ktoré zaznamenali zhodne po 5 gólov. Najúspešnejšou hráčkou hostí bola Barbora Eliášová so 6 presnými zásahmi. Nad štartom tejto hádzanárky v odvetnom zápase však podľa portálu tjhazenajh.cz visí otáznik, nakoľko kvôli zraneniu vynechala už viac ako polovicu jesenných zápasov a zrejme stále nebude fit. Duslo si bude musieť dať pozor najmä na kanonierku Krupicovú, ktorá zaznamenala už 71 gólov a figuruje v elitnej desiatke najlepších strelkýň WHIL. Nebezpečné sú i Bubeníková (54) so Zbožínkovou (44). Pravdou však je, že v tomto stretnutí sú favoritkami opäť „chemičky“ a body z tohto stretnutia by si nemali nechať ujsť.

Posledné tri zápasy J.Hradca: 11.kolo: J.Hradec – Zlín 29:31 (Krupicová 9, Bubeníková 6) 12.kolo: Poruba – J.Hradec 39:17 (Krupicová a Kohoutová po 4) 13.kolo: J.Hradec – Michalovce 18:27 (Krupicová 5, Zbožínková 4)

Program 14.kola:

Písek – Poruba Veselí n.M. – Olomouc Slavia Praha – Partizánske Piccard Senec – Zlín Nitra-Sereď – Michalovce

Foto: Milan Pospiš/finále SP Partizánske – Šaľa

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM