Zlatica Gregorová Rôzne

Prehľad víkendových podujatí: Ako môžete stráviť najbližšie voľné dni v Šali?

Prvá septembrová sobota sa bude niesť v znamení štátneho sviatku – Dňa ústavy SR. Môžete ju stráviť podľa svojho gusta a nedeľu môžete využiť na spoločenské aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad víkendových podujatí: Ako môžete stráviť najbližšie voľné dni v Šali?
Foto: Zlatica Gregorová

Počas voľných dní by ste napríklad mohli povzbudiť našich futbalistov v zápasoch na domácom trávniku alebo aj vybehnúť do kina.

KULTÚRA

KULTÚRNE LETO 2018

31. august 2018 15.00 hod.

Rozlúčka s letom

Piatkové popoludnie odštartuje program pre najmenších, ktorí majpú radi šaša Jara. Od 16.15 hod. na nádvorí šalianskeho kaštieľa vystúpia aj členovia Detského folklórneho súboru Muskátlis z Kráľovej nad Váhom. Od 19.00 hod. sa predstavia žiaci Rity Záležákovej, ktorí sú pravidelnými účinkujúcimi na tomto podujatí. Reprezentanti Základnej umeleckej školy v Šali zanôtia známe muzikálové aj operné piesne a nebudú chýbať ani moderné hity.

ŠPORT

Počas prvého septembrového víkendu sa na šalianskom trávniku odohrá niekoľko zápasov II. a II. Ligy. Tu sú presné termíny:

  • 1. september 2018 10.00 hod., Futbalový štadión Šaľa

III.Liga SŽ U15 JV ZsFS

FK Slovan Duslo Šaľa – ŠK 1923 Gabčíkovo

  • 1. september 2018 12.00 hod.

III.Liga MŽ U13 JV ZsFS

FK Slovan Duslo Šaľa – ŠK 1923 Gabčíkovo

  • 1. september 2018 16.00 hod.

Tipos III. Liga Západ

FK Slovan Duslo Šaľa – MŠK Púchov

  • 2. september 2018 12.30 hod.

III. Liga MD U17 ZsFZ

FK Slovan Duslo Šaľa – ŠKF Sereď

  • 2. september 2018 10.00 hod.

III.Liga SD U19 ZsFZ

FK Slovan Duslo Šaľa – ŠKF Sereď

KINOTIPY KINA ŠAĽA

2. september 2018 20.00 hod.

Jan Palach (Jan Palach)

Réžia: Robert Sedláček  •  Scenár: Eva Kantůrková  •  Kamera: Jan Šuster  •  Hudba: Michal Rataj  •  Hrajú: Viktor Zavadil, Zuzana Bydžovská, Denisa Barešová, Kristína Kanátová, Michal Balcar, Karel Jirák, Jan Vondráček

Jan Palach. Študent, ktorý v roku 1969 vystúpil na protest proti sovietskej invázii do Československa. Nekompromisný mladík, ktorý priniesol obrovský obeť v snahe o vyburcovanie národa z okupačnej letargie. Názov, ktoré u nás pozná každý. Film rozpráva príbeh posledných mesiacov Palachovho života, ukazuje cestu, z ktorej sa z milujúceho syna, oddaného priateľa a citlivého, premýšľajúceho študenta filozofie stala „pochodeň číslo 1“.

2. september 2018 17.30 hod.

Kubko hrdina (PLOEY – You Never Fly Alone)

Príbeh mladého kulíka zlatého, ktorý má problém naučiť sa lietať a nevie tak migrovať so svojou rodinou do teplých krajín. S pomocou niekoľkých kamarátov je schopný prežiť vo svete plnom nepriateľov a nakoniec je aj oslavovaný ako hrdina.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM