Rastislav Búgel Kultúra

PREHĽAD, ktorý sa vám na leto určite zíde: Kúpaliská v našom okolí a ich lákadlá

Horúce slnečné dni, pekné baby v plavkách a sladké nič nerobenie. Leto už klope na dvere a ľudia sa tešia na kúpanie i relax na kúpaliskách. Preštudujte si prehľad, ktorý vám môže pomôcť pri výbere, kam sa dá vo vašom okolí vyraziť za typicky letným oddychom.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD, ktorý sa vám na leto určite zíde: Kúpaliská v našom okolí a ich lákadlá
Foto: Rastislav Búgel

Kúpalisko Na Sihoti, Nitra

  • Nitrianske letné kúpalisko sa nachádza v peknom prostredí mestského parku takmer v centre mesta s výhľadom na Nitriansky hrad. Kúpalisko svojim návštevníkom ponúka 50-metrový plavecký bazén, relaxačný bazén, dva detské bazény s atrakciami a bazén s veľkým toboganom. Voda v bazénoch je prihrievaná na príjemných 25 – 26 stupňov Celzia. Súčasťou areálu sú tri ihriská na plážový volejbal a rekreačné ihrisko na nohejbal či bedminton. Pre detičky je určená obľúbená pirátska loď, pieskovisko a preliezačky.

Kúpalisko Hlohovec

  • Letné kúpalisko v Hlohovci sa nachádza v krásnom prostredí zámockej záhrady. Návštevníci si môžu zaplávať v dvoch vonkajších a jednom krytom bazéne s celoročnou prevádzkou. V krytej časti areálu sa nachádza suchá sauna a posilňovňa. Pre športuchtivých návštevníkov je v letnom období k dispozícii golfové ihrisko a tenisové kurty, pre deti hojdačky. Pridanou hodnotou kúpaliska v Hlohovci je jedinečný zámocký park ideálny na príjemné prechádzky.

Kúpalisko Topoľčany

  • Letné kúpalisko Topoľčany je situované v okrajovej časti mesta na ulici P.O. Hviezdoslava. Návštevníkom ponúka relax v 3 bazénoch – plaveckom, relaxačnom a detskom, k dispozícii je tiež tobogan s dopadovým bazénom. V areáli kúpaliska môžu športovo založení návštevníci využiť tenisové kurty, plážové volejbalové ihriská, nohejbalové ihrisko s umelou trávou a futbalové ihrisko.

Kúpalisko Modrá Perla, Veľké Úľany

  • V roku 1973 bolo na okraji obce Veľké Úľany vybudované rekreačné stredisko Modrá Perla. Areál strediska ponúka návštevníkom 2 bazény s vyhrievanou vodou obklopené udržiavanou trávnatou plážou. K službám kúpaliska patrí ihrisko na plážový volejbal, požičovňa športových potrieb, reštaurácia, bufet a parkovisko. V blízkosti kúpaliska sa nachádza sauna a ubytovacie zariadenie.

Termálne kúpalisko Margita Ilona

  • Rekreačné zariadenie Margita Ilona patrí medzi najvyhľadávanejšie podobne zamerané zariadenia v okolí. Je vzdialené 6 km od Levíc v smere na Šahy. Nájdeme tu kúpalisko so štyrmi bazénmi a autokemping. Zariadenie sa nachádza na rozhraní Podunajskej nížiny a Štiavnických vrchov. Okolie je vhodné aj na nenáročné prechádzky.

Termálne kúpalisko Horné Saliby

  • Areál termálneho kúpaliska Horné Saliby sa nachádza medzi okresnými mestami Galanta a Šaľa. Od roku 2001 je areál rozdelený na dve samostatné termálne kúpaliská. Areál kúpaliska Horné Saliby je postupne zveľaďovaný a modernizovaný vo všetkých oblastiach. Termálna voda vyviera až z hĺbky 1559 metrov. Pre návštevníkov sú pripravené kryté bazény v budove rehabilitačného centra, ktoré je priamo v priestoroch kúpaliska. Nachádza sa tu aj plavecký bazén a vodné atrakcie.

Termálne kúpalisko Podhájska

  • Termálne kúpalisko v Podhájskej patrí k vyhľadávaným vodným atrakciám. V priestore kúpaliska sa nachádzajú dva bazény s termálnou vodou. Voda je vhodná aj na choroby pohybového aparátu, dýchacieho a srdcovo-cievneho ústrojenstva. Voda v Podhájskej je svojimi účinkami a zložením veľmi podobná vode z Mŕtveho Mora, čo je využívané i na výrobu liečivej kozmetiky.

Termálne kúpalisko Sládkovičovo, Vincov les

  • Kúpalisko Vincov les má pre návštevníkov pripravených 5 bazénov s termálnou vodou. Je tu jeden plavecký, jeden kľudový, detský a dva rekreačné bazény. Priaznivci oddychu majú k dispozícii aj chatky a autokemping priamo v priestore kúpaliska.

Aquapark Termál Centrum Galandia

  • Celkový areál Termál centra Galandia priamo nadväzuje na už existujúce plochy športu a rekreácie mesta Galanta (Dom športu, Športovú halu, Tenisový areál), veľký areál futbalového oddielu TJ Slovan Galanta, čím vytvára možnosti komplexnejšieho využitia v rámci pobytu. V hlavnom objekte nájdeme bazénovú halu so štyrmi nerezovými bazénmi. K dispozícii sú aj relaxačné služby a masáže.

Termálne kúpalisko Vadaš Thermal Štúrovo

  • Obľúbeným rekreačným areálom medzi ľuďmi je aj Vadaš v Štúrove. Tvoria ho dva celky – dve termálne kúpaliská. Do areálu termálneho kúpaliska patrí až 8 vonkajších bazénov s teplotou vody 26 až 36 stupňov, krytý komplex s celoročnou prevádzkou (plavecký bazén 25 m, sauny, detský bazénik, masáže) i toboganový svet. Návštevníci môžu využiť športoviská na plážový volejbal, či futbal, tenisové kurty, detské ihriská, ohniská, nudistickú pláž a iné.

Kúpalisko Zlaté Moravce

  • Kúpalisko v Zlatých Moravciach má kapacitu 750 návštevníkov. Má tri bazény, veľký plavecký s hĺbkou od 1,10 do 2,60 metra a dva detské s hĺbkou od 0,5 do 0,9 metra. Otvorené bude počas letných prázdnin od 9:00 do 18:00 hodiny. Vstupné pre osoby nad 10 rokov bude 1,80 eur, zľavnené vstupné bude v sume 1,20 eur.

Zdroj: tasr/kupaliska.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM