Zlatica Gregorová Samospráva

Predstaničný priestor v Šali: Radnica už získala rozhodnutie o umiestnení stavby

Koncom roka 2019 sa zišli účastníci územného konania k veľkému projektu. Je súčasťou Cyklotrasy za zamestnaním do priemyselného parku.

Ilustračný obrázok k článku Predstaničný priestor v Šali: Radnica už získala rozhodnutie o umiestnení stavby
11
Galéria
Zdroj: Becker Architekti

Druhá etapa je teda v prípravnej fáze a mesto Šaľa získava pre ňu potrebné povolenia. Stavebný úrad v Močenku posúdil návrh v územnom konaní a šalianska radnica nedávno získala rozhodnutie o umiestnení stavby. Nasledovať bude žiadosť o stavebné povolenie a po vybratí vhodných dodávateľov i samotná realizácia projektu.

Bez kolízií

Ako informuje mesto Šaľa na sala.sk, rozhodnutie sa týka komunikácií, parkovísk, spevnených plôch, pešej zóny, autobusovej stanice, vegetačných úprav i osvetlenia „v rozsahu vytvorenia regulovaných plôch, reorganizovania dopravnej situácie v riešenom území (vytvorenie bezkolízneho pohybu chodcov, autobusov a automobilov), vytvorenie pešej zóny a parku tak, ako je zakreslené v situačnom výkrese, ktorý tvorí neoddeliteľnú súčasť tohto rozhodnutia.“

Hlavným cieľom mesta Šaľa je, aby obyvatelia i návštevníci získali nové moderné riešenie priestoru pri železničnej stanici spolu s oddychovou zónou.

Osem zastávok

Po novom by k železničnej stanici mala byť premiestnená i autobusová stanica, tak, aby obe boli bezpečným miestom pre cestujúcich. Stanica pre autobusy bude disponovať 8 zastávkami a jednou výstupnou, ktorá sa podľa projektu „nachádza na nižšej úrovni predstaničného priestoru, je koncipovaná na modeli obojsmernej dopravnej slučky, ktorá je napojená na novonavrhnutú hlavnú pripojovaciu komunikáciu.“

Okrem toho, súčasťou zrekonštruovaného predstaničného priestoru bude aj mobiliár-lavičky, picia fontána, bohatá zeleň i prislúchajúce osvetlenie. Stanovisko s deviatimi parkovacími miestami tu bude mať i taxi služba.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii si pozrite vizualizáciu projektu Predstaničného priestoru v Šali.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Začne II. etapa cyklotrasy: Aký bude predstaničný priestor? FOTO
11
Galéria
Zdroj: Becker Architekti
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM