Zlatica Gregorová Samospráva

Pre veľkú radosť detí a mládeže: V Hornej Kráľovej vybudujú nové ihrisko

V dedine šalianskeho okresu sa rozhodli, že pre svojich malých obyvateľov vytvoria relaxačnú zónu. Tú bude tvoriť nové detské ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku Pre veľkú radosť detí a mládeže: V Hornej Kráľovej vybudujú nové ihrisko
11
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Aby deti a mládež mali vo svojej dedine kvalitné podmienky pre hru a zábavu, si dala za cieľ hornokráľovská samospráva. Po tom, čo kompetentní schválili návrh na výstavbu, obec vypísala súťaž na vhodného dodávateľa. Ten sa postará o to, aby nové dielo bolo vybudované podľa predstáv a najmä bezpečne pre návštevníkov.

Detské ihrisko

Hlavným predmetom zákazky je výstavba nového detského ihriska v obci Horná Kráľová. V jeho areáli by, podľa zverejnených informácií, mali byť aj atraktívne herné prvky. Povrch detského ihriska bude vytvorený gumovým povrchom. Vybavené bude hernými prvkami, ako je veža, ktorá by mala byť zhotovená z nerezu. Nebude chýbať ani šmykľavka, šplhová sieť, vstupný lanový rebrík, šplhacia tyč a kolotoč.

Predpokladaná hodnota zákazky je 12 193,55 eur bez DPH.

Medzi stavebné práce, ktoré obec vyžaduje zrealizovať, patrí podľa zákazkyvykopanie základových pätiek a príprava bezpečnostnej zóny podľa pokynov výrobcu v súlade s STN EN 1177, doprava jednotlivých prvkov na miesto montáže, montáž prvkov na mieste realizácie, odvoz vyťaženej zeminy a odpadov na skládku, vysadenie trávnika v prípade jeho poškodenia výstavbou detského ihriska.“ Všetky herné prvky musia spĺňať technické požiadavky.

Bezpečné

Vybavenie detského ihriska by, podľa obce, malo byť bezúdržbové. Použitý materiál bude plast v kombinácii s galvanizovanými oceľovými alebo hliníkovými profilmi. Tie musia byť upravené práškovaním. Inštalácia herných prvkov by nemala zabrať veľa času. Ak všetko pôjde podľa plánu, nové ihrisko v Hornej Kráľovej dodávateľ vybuduje do 30 dní od odovzdania staveniska. Potom by už mohlo v plnej paráde slúžiť verejnosti.

Foto: ilustračné

Vo fotogalérii uvidíte vizualizáciu Predstaničného priestoru v Šali.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a budete mať vždy zabezpečený čerstvý prísun informácií zo Šale a okolia.

Začne II. etapa cyklotrasy: Aký bude predstaničný priestor? FOTO
11
Galéria
Zdroj: Becker Architekti
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM