Zlatica Gregorová Samospráva

Pre kulturák vypracujú audit: Bude sa týkať energetiky

Už ste sa iste dozvedeli o tom, že v Šali prebieha rekonštrukcia mestského úradu. S podobnou aktivitou počítajú aj v blízkej Hornej Kráľovej

Ilustračný obrázok k článku Pre kulturák vypracujú audit: Bude sa týkať energetiky
Zdroj: TASR

Kvôli zatepleniu obecnej budovy dali vypracovať audit externej firme. Modernizačné stavebné práce budú hradené prostredníctvom Nenávratného finančného príspevku ako aj z rozpočtu obce.

Operačný program EÚ

Projekt „Zvýšenie efektívnosti a tepelnej ochrany Kultúrneho domu“ je súčasťou Operačného programu Európskej únie. V súvislosti s ním sú však potrebné aj isté úkony.

Energetický audit – previerka je potrebná i preto, že na opravu budovy bude obec čerpať verejné financie a projekt sa oblasti energetiky dotýka. Podľa dostupných informácií, auditom bude zhodnotený súčasný stav budovy a zistenie jej energetickej náročnosti. Samozrejmosťou bude i návrh riešenia, akou cestou by sa dalo najefektívnejšie zamedziť tepelným stratám s čo najmenším finančným zaťažením. Nezanedbateľné nie sú ani emisie, ktoré by v prípade zateplenia budovy mali byť znížené na minimum.

O audit sa postará pezinská firma. Obec Horná Kráľová zaň zaplatí sumu 1896€ s DPH. Po získaní dokumentov sa už budú môcť stavebníci pustiť do plánovanej rekonštrukcie. Zmodernizovaný hornokráľovský kultúrny dom tak ušetrí prevádzkové náklady, ktoré budú môcť miestni využiť na ďalšie prospešné aktivity.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM