Zlatica Gregorová Samospráva

Pre cyklotrasu už vybrali dodávateľov: Kto sa postará o dozor a publicitu?

Vďaka bezmotorovej doprave za zamestnaním bude Šaľa patriť k moderným samosprávam. Projekt sa po administratívnych úkonoch pomaly zrealizuje.

Ilustračný obrázok k článku Pre cyklotrasu už vybrali dodávateľov: Kto sa postará o dozor a publicitu?
Zdroj: TASR

S výstavbou cyklotrasy sa hýbe čoraz viac. Nedávno šalianska radnica zverejnila súťaž na stavebný dozor a neskôr aj na dodávateľa, ktorý sa bude starať o publicitu projektu. Dnes už vieme, kto to bude.

„Cyklotrasa za zamestnaním do priemyselného areálu“ bude dlhá 3,433 km a široká približne 2,5 až 3 metre. Jej začiatok by sa mal nachádzať pri kostole Svätej rodiny vo Veči a povedie pred priemyselný areál Duslo a.s.

Bezpečne a ekologicky

Hlavným poslaním celého projektu je „vybudovanie 3,43 km dlhej osvetlenej cyklistickej komunikácie (vrátane doplnkovej cyklistickej infraštruktúry vo forme 216 ks parkovacích miest pre bicykle v 2 prístreškoch pre bicykle) spájajúcej vzdialený priemyselný areál spoločnosti Duslo a. s. a ďalšie výrobné závody (celkom s vyše 2000 zamestnancami) s okresným sídlom Šaľa s vyše 22 tis. obyvateľmi, tak aby sa vytvorili podmienky pre bezpečnú a ekologickú nemotorovú dopravu zaručujúcu lepšiu mobilitu a prístup obyvateľov k práci,“ uvádza sa v dokmentoch k cyklotrase..

Vďaka bezmotorovej doprave bude Šaľa patriť k moderným samosprávam, ktorým záleží na životnom prostredí. Výhodou bude bezpečná a ekonomická jazda do priemyselného areálu Dusla, a.s., kde pracuje mnoho obyvateľov.

Stavebný dozor

Podľa dostupných informácií zo šalianskej radnice je už známe, kto bude vykonávať stavebný dozor pre projekt cyklotrasy. Spomedzi piatich ponúk sa víťazom stala šalianska spoločnosť, sídliaca na Nitrianskej ulici. Rozhodujúcim kritériom bola, podľa "oznámenia:, najnižšia cena vrátane DPH. Celková hodnota zákazky je 6300 eur.

Reklama

Ďalší výber sa týkal publicity projektu. Tú by chcelo mesto dosiahnuť prostredníctvom dočasného pútača a stálej tabule. Veľkoplošný pútač by mal mať rozmery 2,5×1,5m a stála tabuľa by podľa požiadaviek mala byť minimálnych rozmerov A3 (297 × 420 mm). Zákazka „Podporné aktivity – publicita v rámci projektu „Cyklotrasa za zamestnaním do priemyselného areálu“ má teda už tiež svojho víťaza. Vybrali ho spomedzi troch doručených ponúk. Reklamné služby zabezpečí trnovecká spoločnosť. Hodnota zákazky predstavuje 814,80 eur s DPH.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM