Zlatica Gregorová Rôzne

Prázdniny sú tu: Vychutnajte si letný víkend v Šali a okolí, ako sa patrí

Deti dostali vysvedčenia a rozbehli sa na prázdniny. Začína sladké dvojmesačné ničnerobenie, ktoré spríjemnia parádne akcie.

Ilustračný obrázok k článku Prázdniny sú tu: Vychutnajte si letný víkend v Šali a okolí, ako sa patrí
Foto: Zlatica Gregorová

Nebudú chýbať zábavné aktivity ako je otvorenie kultúrneho leta, oslava obecných dní v susednej dedine, či ponuka filmových hitov. Bokom neostane ani šaliansky folklór, ktorý priblíži atmosféru tradičného zvyku Jánskych ohňov.

KULTÚRA

28. Jún 2019, 16.00 hod., Veča

HURÁ PRÁZDNINY

Mestské kultúrne stredisko a Mesto Šaľa pre školákov pripravilo kultúrne podujatie. Konať sa bude v Pribinovom parku vo Veči a od 16.00 hod sa môžete tešiť na šaša Jara. Neskôr sa môžete dosýta vytancovať s Tárajkom a Popletajkou na Mini Disco Show. Okrem toho nebude núdza o atrakcie ako je skákací hrad či balónové zvieratká. Predstaví sa aj Nutričná akadémia so svojimi pochúťkami.

28.-29. jún 2019, Trnovec nad Váhom

DNI OBCE

Dvojdňové podujatie plné zábavy a hudby pripravila obec pre svojich obyvateľov. Na nádvorí Miestneho kultúrneho strediska v prvý slávnostný deň 28. júna uvidíte súťaž Talent 2019. Tú po čase vystrieda skupina ShockBand, ktorá poteší hitmi 70.,80., a 90.-tych rokov. V podvečer sa publiku predstaví Lajči& Muziker Rudi.

Sobotné ráno bude patriť rybárskym pretekom, v ktorom si zachytajú najmenší Trnovčania. Od 15. 00 hod. už bude nádvorie trnoveckého kulturáku patriť vystúpeniam detí z materskej a základnej školy. Milovníkov folklóru rozplesajú srdcia vystúpenia hosťujúcich súborov z okolia. Na inú nôtu preladí Ľudo Kuruc Band, ktorý ponúkne hity Karola Duchoňa. Do Trnovca nad Váhom zavíta aj slovenský spevák Adam Ďurica. Po jeho vystúpení si budete môcť vychutnať českú kapelu Lucie Revival. Obecné dni zavŕši Oldies Party s DJ Slížom.

28. jún 2019, 16.00 hod., Trnovec nad Váhom

TALENT 2019

Územná organizácia Fénix, Obec Trnovec nad Váhom a miestna základná škola organizujú XIII. ročník speváckej súťaže. Vystúpenia talentovaných účastníkov si môžete vychutnať v piatkové popoludnie v priestoroch domu kultúry.

29. jún 2019, 13.00 hod. šalianska pláž

OTVORENIE KULTÚRNEHO LETA V ŠALI

Pracovníci Mestského kultúrneho strediska si pre verejnosť pripravili tradičné podujatie, ktoré spríjemní letné chvíle. Od popoludnia až do večera budete môcť byť svedkami hudobno-tanečných vystúpení aj gastrosúťaže.

Program sa začne o 13.30 hod. a to Súťažou vo varení gulášu. Po polhodinke bude Kultúrne leto v Šali slávnostne otvorené. O 13. 15 hod. sa predstaví FS Šaľan. Po nich medzi publikum zavíta Ľudová hudba Kotlárovci a opäť ich vystrieda FS Šaľan. Súťaže pre deti – Váhohranie odštartujú o 15.00 hod. Predvečer už na pódium vystúpi skupina Hrdza a po nej členovia poroty vyhodnotia najlepší guláš súťaže. Slovenská speváčka Gizka Oňová sa šalianskemu publiku predstaví o 18.30 hod. Večer zakončia Jánske ohne vo folklórnom podaní o 19.30 hod.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

28.- 29. jún 2019, 20.00 hod.

Annabelle 3: Návrat (Annabelle Comes Home)

Hrajú: Mckenna Grace, Madison Iseman, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Steve Coulter, Katie Sarife, Eddie J. Fernandez, Stephen Blackehart, Kenzie Caplan, Emily Brobst  •  Réžia: Gary Dauberman  •  Scenár: Gary Dauberman  •  Kamera: Michael Burgess

Príbeh o zlovestnej bábike zo sveta filmov „V zajatí démonov“ prichádza vo svojom treťom pokračovaní. Tentokrát sú démonológovia Ed a Lorraine Warrenovci pevne odhodlaní zabrániť ďalšiemu nešťastiu a zlom posadnutú bábiku si prinášajú do svojho domu. V uzamknutej izbe, plnej artefaktov, ju s požehnaním kňaza bezpečne uložia za posvätené sklo vitríny. Čaká ich však nekonečná noc hrôzy, lebo Annabelle prebudí zákerných duchov v miestnosti, ktorí si vyhliadli novú obeť – desaťročnú Judi, dcéru Warrenovcov, a jej kamarátky.

28.- 29. jún 2019, 17.30 hod.

Tajný život maznáčikov 2 (The Secret Life of Pets 2)

Réžia: Chris Renaud  •  Scenár: Brian Lynch

Teriér Max sa horko ťažko vyrovnal so skutočnosťou, že nie je jediným obľúbencom svojej paničky Katie, a už sú na obzore ďalšie nečakané zmeny. Najskôr sa k nim nasťahoval ten chlap. Potom Katie začala priberať a na nejaký čas odišla. Keď sa vrátila, priviezla so sebou nejaké malé dieťa. Keďže bolo totálne bezbranné a neschopné, začal ho Max na každom kroku strážiť a chrániť. Z neustálych starostí si vytvoril nervový tik, na ktorý veterinár Maxovi naordinoval pobyt na dedine. Veľká chyba! Pobyt v prírode znamená pre každé mestské zviera doslova peklo, spôsobované nepriateľskými dedinskými zvieratami.

30. jún 2019, 20.00 hod.

Yesterday (Yesterday)

Réžia: Danny Boyle  •  Hrajú: Himesh Patel, Lily James, Kate McKinnon, Ed Sheeran, Ana de Armas, Lamorne Morris, Sophia Di Martino, Joel Fry, Ellise Chappell, Dominic Coleman, Marjana Spivak, Atul Sharma, Jennifer Armour, Camille Chen

Nie veľmi úspešný pesničkár Jack (Himesh Patel) chce zavesiť gitaru na klinec. Jeho pesničky nikto nepočúva okrem jeho najlepšej kamarátky Ellie (Lily James). Všetko sa zmení keď ho počas záhadného globálneho zatmenia zrazí autobus. Zatmenie okrem iného spôsobí hudobnú katastrofu. Na párty, ktorú pre neho pripravili priatelia na počesť uzdravenia si zabrnká legendárnu pieseň Yesterday od Beatles. Notoricky známu melódiu nikto nespozná, priatelia sa tvária, akoby jednu z najznámejších piesní všetkých čias počuli prvýkrát v živote. Mohol by to byť nepodarený vtip, ale vyhľadávanie v googli sa chová rovnako.

30. jún 2019, 18. 00 hod.

Uzly a pomaranče (Uzly a pomaranče)

Hrajú: Emilie Neumeister, Stanislav Majer, Tomáš Dalecký, Emilie Neumeister, Leoš Noha, Stanislav Majer, Steffen Groth, Anton Petzold, Ewa Farna, Ewa Farna, Leoš Noha, Ľuboš Kostelný, Steffen Groth, Eva Sakálová, Petra Bučková, Anton Petzold, Elizaveta Maximová, Lenka Loubalová, Ľuboš Kostelný, Petra Bučková, Elizaveta Maximová, Lenka Loubalová, Dietmar Voigt  •  Réžia: Ivan Pokorný, Ivan Pokorný

Uzly a pomaranče sú príbehom o prvej láske voňajúcej po pomarančoch, nesmelých dotykoch, chlapčenských súbojoch o česť a hlavne o koňoch. Scenár vychádza z knižnej predlohy renomovanej autorky pre mládež, Ivy Procházkovej. Zachytáva život pätnásťročného Dareka, ktorému sa po smrti matky všetko obrátilo naopak. V jeho živote sa však objavia kone, ktorého ho sprevádzajú nielen počas krásneho obdobia zamilovanosti ale dovedú ho až na prah dospelosti.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM