Zlatica Gregorová Samospráva

Práce na večianskom vnútrobloku fičia: Sídliská získajú opäť nový šmrnc, FOTO

Len pred niekoľkými týždňami sa v mestskej časti Šale rozozvučali zbíjačky. Pôvodný asfalt roztrúsili, aby mu mohli dať novú formu.

Ilustračný obrázok k článku Práce na večianskom vnútrobloku fičia: Sídliská získajú opäť nový šmrnc, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

V lete 2017 radnica urobila úpravy na Cintorínskej ulici. Aby bola ľahšie prejazdná, vysúťažená firma sa postarala o jej rozšírenie a kvôli bezpečnosti z nej urobili jednosmerku. Dnes sa dá na nej pohodlne zaparkovať. Mesto sa postaralo aj o zanedbanú časť na tejto ulici.

Dve firmy

Nevyužitá plocha zívala už dlhšie prázdnotou a tak sa v radnici rozhodli, že ponúknu obyvateľom Cintorínskej a Slnečnej ulice nové možnosti na šport aj relax. Na projekte „Revitalizácia verejných medziblokových priestorov sídliska Veča v meste Šaľa“ sa podieľajú dvaja víťazi verejného obstarávania a to kysucká aj bratislavská firma. Prvá ihrisko buduje, druhá z nich sa postará o doplnenie zelene a konečnú úpravu ihriska.

S príspevkom

Mesto Šaľa získalo od Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Nenávratný finančný príspevok na realizáciu projektu vo výške 493 910, 57 eur. Celkové oprávnené náklady projektu boli schválené vo výške 519 905, 86 eur. Do výslednej sumy mesto zainvestuje 25 995, 29 eur. Pracovníci firmy pracujú za každého počasia, čo sa odzrkadľuje na tom, že už čoskoro budú ihriská využívať mládež aj dospelí.

„Ako po masle“

„Práce na revitalizácii vnútroblokov vo Veči idú „ako po masle“. Staré asfaltové povrchy sú už takmer odstránené na oboch plochách, na Slnečnej aj Cintorínskej ulici. Onedlho pribudne nový povrch, ktorý bude z liatej gumy,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Vysadia zeleň

Podľa ďalších informácií z radnice budú nasledovať dokončovacie práce a to osádzanie mobiliáru – lavičiek, vytvorené budú aj prístupové chodníky k hracím plochám. Podľa Eriky Kollerovej dôjde aj k výsadbe zelene a tiež skrášleniu vnútroblokov Hollého-Slnečná novými lavičkami a smetnými košmi.

Práce na večianskom vnútrobloku fičia: Sídliská získajú opäť nový šmrnc, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM